Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR BÜYÜKŞEHİR’E YÜRÜYOR

admin | 12 Eylül 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi ve Ataşehirliler; İBB’nin Ataşehir’in 1/5000’lik imar planlarını onaylamamasını Saraçhane Parkı’nda protesto edecek.

ATAŞEHİR BÜYÜKŞEHİR’E YÜRÜYOR

29 Mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden 42 ay geçmesine rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ataşehir’in 1/5000’lik imar planlarını onaylamaması 14 Eylül Cuma günü saat 12.45’de Saraçhane Parkı’nda Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi ve Ataşehirliler tarafından protesto edilecek.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İstanbul’da yeni kurulan tüm ilçe belediyelerinin 1/5000’lik planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce onaylandığını hatırlatarak, “Ne yazık ki tüm iyi niyetli yaklaşımlarımıza rağmen 3 yıldır herhangi bir açıklama bile yapmadan ilçemizin imar planları onaylanmıyor. Bu nedenle Ataşehirlilerin sesini duyurmak için 17 mahalle muhtarımız ve binlerce Ataşehirli ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gideceğiz” dedi.

Ataşehir’e hizmet götürülmesi ve yatırım yapılmasının engellendiğini, bunun yerel seçimler için alınmış siyasi bir karar olduğunu vurgulayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “Vatandaşların sağlıklı, çağdaş, güven içinde yaşama hakkı siyasi çıkarlara alet ediliyor. Ben nasıl mazbatamı aldığım gün parti rozetimi çıkardıysam, Büyükşehir Belediye Başkanı da meclis üyeleri de parti rozetlerini yok saymalı. Siyasi kimliği ne olursa olsun hiçbir vatandaşımın siyasi tavırlar nedeniyle mağdur olmasına izin vermem. Bu konu da en büyük desteği ve gücü de, Ataşehir’i oluşturan 17 mahallenin muhtarı ile Ataşehir’de yaşayanlardan alıyorum. Ataşehir’in yeniden yapılanması için en önemli adım olan imar planlarını sumen altında bekleten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve meclis üyelerine vatandaşlarımla birlikte sesimizi duyurmak için belediye önüne gideceğiz.”

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Saat 12.45’te Saraçhane Parkı’nda Ataşehirlilerle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni proteste ederek basın açıklaması yapacağını belirtti. Başkan İlgezdi, vatandaşların bu haklı isteklerini kamuoyu ile paylaşacakları açıklamasına, siyasi parti ayrımı yapmadan Ataşehir’de yaşayan herkesi davet ettiğini de söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.