Hoşgeldiniz  

Ataşehir ‘Böbrek’ Sağlığına Sahip Çıkıyor

admin | 19 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Sağlık A- A+

bobrekAtaşehir Belediyesi, ‘Dünya Böbrek Günü’ kapsamında, Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda “Böbrek Sağlığının Önemi ve Böbreklerimizi Korumak İçin Altın Kurallar” konulu konferans düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi, Ataşehirliler’in böbrek sağlığı konusunda bilinçlenmesi amacıyla “Dünya Böbrek Günü” kapsamında, 18 Mart Pazartesi günü Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda “Böbrek Sağlığının Önemi ve Böbreklerimizi Korumak İçin Altın Kurallar” konulu konferans düzenledi.

Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Ataşehir Belediyesi başkan yardımcıları Sadık Kayhan, İsmail Kabakçı, Hüseyin hışman Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi, birim müdürleri, çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Bu ve buna benzer etkinliklerin halkın böbrek sağlığı konusunda aydınlanması için önemli olduğunun altını çizerek konuşmasına başlayan İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu konuşmasının devamında, böbreklerin yapısına, böbreklerin fonksiyonuna, kronik böbrek yetmezliğine ve evrelerine, kronik böbrek hastalığı kimlerde gelişme gösterebilir, kronik böbrek hastalığından nasıl korunmak gerektiği hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Neşe Karaaslan Bıyıklı ise, böbrek ve çocuk sağlığı hakkında katılımcıları aydınlattı. Konferans, soru ve cevap kısmının ardından son buldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.