Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi’ne çevre ödülü

admin | 28 Eylül 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, “Kutu Kutu Bisiklet Kampanyası Projesi” ile Ataşehir Belediyesi Çevre ve Altyapı kategorisi dalında ikinci ödülü.

Ataşehir Belediyesi’ne çevre ödülü

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ataşehir Belediyesi Çevre ve Altyapı kategorisi dalında yarışmaya katıldığı “Kutu Kutu Bisiklet Kampanyası Projesi” ile ikinci oldu.

Geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Marmara Belediyeler Birliği Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması’nın ismi bu yıldan itibaren Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri olarak değiştirildi. Yarışmada Ataşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen çocukların geri dönüşüme katkı ve ilgilerini arttırmak için düzenlenen metal içecek kutularının bisiklete dönüştürüldüğü “Kutu Kutu Bisiklet Kampanyası” Çevre ve Altyapı Kategorisi’nde ikinciliğe değer görüldü.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ın bilim kurulu başkanlığını yaptığı, 12 akademisyen ve uygulayıcının da jüri üyesi olduğu Altın Karınca yarışmasının ödül törenine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Neşet Ertaş’ın cenaze töreninde olduğu için katılamadı. Törene Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman katıldı. Hışman ödülü alırken yaptığı konuşmada “Çevre bilincinin oluşması ve doğanın korunması amacıyla bir santim yeşil alanı bile imara açmayan Ataşehir Belediyesi’nin, çağdaş yaşanabilir bir kent oluşturma ve insan odaklı projelerinden biri olan Kutu Kutu Bisiklet projemizi ödüle değer bulan yarışma komitesi başta olmak üzere, bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor, Ataşehir Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi ve şahsım adına hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.