Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi Zabıtasından Ramazan Denetimi

admin | 16 Haziran 2015 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+

atasehir_zabitaAtaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayında gıda imalat ve satış yerlerinin sağlık, hijyen ve üretim koşullarına uygunluğu denetimlerini sıklaştırdı.

itvhaber.com/Recep Kenan

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ramazan ayı öncesi gıda imalat ve satış yerlerini sağlık, hijyen ve üretim koşullarına uygunluğunu 10 gün süreyle ve 24 saat denetlemeye başladı.

Gürsel Sarımaden müdürlüğündeki Ataşehir Belediyesi Zabıta ekipleri yaklaşan Ramazan ayı öncesi Ataşehir’deki gıda imalat ve satış yerlerini denetimlerini sıklaştırdı. Saba ve akşam saatlerinde Belediye Başkanı veya başkan yardımcılarının da katılacağı denetimleri Zabıta Müdürlüğü, Veteriner Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü elemanları ortaklaşa yürütecekler.

IMG_0036

Ağırlıklı olarak Ataşehir sınırlarındaki gıda imalat ve satış yerlerinin sağlık, hijyen ve üretim koşullarına uygunluğunun araştırılacağı denetlemelerde işyeri ruhsatı uygunluğuna da bakılacak.

Sabah 05:00’dan itibaren başlayacak olan Zabıta denetimlerinde Ataşehir halkının ilçe sınırlarında sağlıklı ve uygun koşullarda üretilmiş gıdalarını tüketmelerine olanak sağlanacak. Denetimlerde, küçük hataların not alınarak düzetildikten sonra tekrar inceleneceği bildiriliyor. Önemli eksikliklerin rastlandığı iş yerleri ve imalathanelere ise ceza uygulaması yapılıyor.

IMG_0059

 

IMG_0087

Ramazan ayı nedeni ile denetimlerini sıklaştıran Ataşehir Belediyesi’nin bu tür denetimleri rutin olarak yaptığını belirten Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman; “Önümüzdeki günlerde ramazan sürecini yaşayacağız. Öncelikle ben bütün İslam aleminin, ülkemizdeki bütün Müslümanların Ramazan ayını tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu denetimlerindeki amacımız halk sağlığına önem vermek. Özellikle imalat, üretim olan yerlerde halkın sağlığını  tehlikeye sokacak üretimleri önlemek amacıyla bu denetimleri gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Bu konuda esnafımıza da çok iş düşüyor. Zabıta ve denetim ekiplerimize yardımcı olmak varsa eksiklerini gidermeleri gerekiyor. Bir yandan da daha sağlıklı üretim yapmak amacıyla bu denetimleri yapıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız denetimde halk sağlığını tehlikeye sokacak her hangi bir üretim yada satış koşuluyla karşılaşmadık. 6,5 yıllık belediyeyiz. Halk sağlığına dikkat eden, önem veren belediyeyiz. Bölgemizde halk sağlığını tehdit edecek ekmek fırını, tatlı imalathaneleri ve diğer imalathanelerinde şu ana kadar her hangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Doğal olarak ufak tefek eksiklikler var. İnanıyorum ki tespit edilen bu eksikliler giderilecek… Başta Zabıta Müdürüme, amir arkadaşlarıma, zabıta arkadaşlarıma bu işe hassasiyetle yaklaşan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

IMG_0068

 

IMG_0081

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.