Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi Yeni Binasına Taşınıyor

admin | 10 Ağustos 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber A- A+


29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonrası kurulan Ataşehir Belediyesi 29 Ekim’de kendi sahibi olduğu Batı Ataşehir’deki yeni hizmet binasına taşınıyor.

Kiralama yöntemiyle bulunduğu Küçükbakkalköy Mahallesi’ndeki hizmet binasında üç buçuk senedir hizmet veren Ataşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası toplam 32.000 metrekare kapalı alana sahip olacak. Akıllı belediye binası; çevreye duyarlı, engelli vatandaşların kullanımına uygun, güneş enerji sistemine ve etkin su arıtma sistemine sahip bir şekilde hazırlandı. 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ne uygun data center ve teknik altyapısı da hazırlanan binada vatandaşları bilgilendirecek LED ekranlar ve kablosuz internet bulunacak.
Nikâh Sarayı ve Meclis Binası Yakında Faaliyette…

Küçükbakkalköy Mahallesi’nde 400 kişilik bir ve 50 kişilik iki evlendirme salonuna sahip yeni nikâh sarayı 2012 yılı bitmeden hizmet vermeye başlayacak. Ataşehirli yeni çiftler mutluluklarına ilk imzayı burada atacak.

Bir konferans salonu ile 130 kişilik çok amaçlı bir salonun da yer alacağı yapı içerisinde, Ataşehir Belediyesi Meclisi de faaliyet gösterecek. Böylece aynı yapı içerisinde hem nikâh sarayı, hem meclis binası, hem de kültür merkezi faaliyet gösterecek.

 


Kültür Merkezleri ve Prestij Caddelerinin Yapımı Yürüyor

Örnek Mahallesi’nde hizmet verecek Mustafa Saffet Kültür Merkezi 2013 yılı başında faaliyete başlarken, 7 mahalleye kurulacak “Prestij Caddeleri” ile Ataşehir bambaşka bir görünüme sahip olacak.

Prestij caddelerinde kaldırımlar; engelli ve engelsiz tüm vatandaşların kullanımı için en uygun şekilde düzenlenecek. Granit ve andezit döşemeler kullanılacak. Elektrik hatları yeraltına alınacak, caddelere oturma grupları konulacak. Yayalar ve trafikteki araçlar için aydınlatmalar ayrı ayrı olacak. Uygun alanlara yer altı çöp konteyner sistemi kurulacak. Caddeler, kurulacak kamera sistemi ile daha güvenli olacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.