Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi Prestij’de Aşure Dağıttı

admin | 07 Kasım 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Asure_belediye_chp_prestij_dAtaşehir Belediyesi, Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında  ‘Aşure’ dağıttı. CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ta dağıtıma katıldı. . 

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nin “Her vesile ile dostluk, Her vesile ile komşuluk” sloganı ile yaptığı “Aşure” dağıtımına katılan Ataşehir CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak Prestij Cadesi’ne kurulan kazanlarda kaynatılan aşureyi Ataşehirlilere servis etti.

Prestij Caddesi’ndeki Aşure Dağıtımına Hakkı Altınkaynak ile birlikte CHP Kadın kolları Başkanı Sakine Yeşildağ, CHP Ataşehir ilçe yöneticileri Aytekin Saday ve Nimet Güner Taşkıran’da katıldı.

Belediyemizin Dağıttığı Lokmayı Halkımızla Paylaşmak Güzel

Ataşehir Belediyesi’nin kurduğu kazanlarda kaynatılan Aşureyi dağıtan Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak halkın gösterdiği ilgiye dikkat çekip, inanç ve kimlik farkı gözetmeden belediye tarafından düzenlenen etkinlikte lokmaları halkla paylaşmanın güzelliğine vurgu yaptığı açıklamasında; “Gerek dinsel, gerek toplumsal kültürde bir takım simgeler vardır. Aşure’de bütün Müslüman kardeşlerimin de inandığı; özellikle Alevi kesimlerinin her Muharrem ayında, Muharrem Orucundan sonra dağıttıkları bir lokmadır. Böyle bir günde Belediyemizin dağıttığı lokmayı halkımızla paylaşmak güzel bir şey. Toplumumuzun birbirini tanıması, birbirlerinin değer yargılarına saygı duyması, o değerleri paylaşması toplumun bütünlüğünü güçlendirir. Böyle bir günde, kimin kim olduğunu kimse sormuyor. Hep beraber lokmalarımızı paylaşıyoruz. Lokmalarını paylaşanların dostlukları daim olur. Bu hem küçük, hem büyük ölçekte böyledir. Aşurelerimizi de, iftar sofralarımızdaki lokmalarımız paylaşmak toplumun yan yana, birlikte olduğunun göstergesidir” dedi.

Ramazan ayı boyunca insanların iftar sofralarında eşit şartlarda, ortak olarak, aynı masalarda oruçlarını açtıklarını vurgulayan Hakkı Altınkaynak; “Aşure’de budur.  Kerbela’dan sonra 12 gün tutulan yasın arkasına dağıtılan bir lokmadır. 12 çeşidin bir arada olduğu bir çorbadır. İnanç bazında bir eylemdir, bir simgedir. Lokmalarımızı halkımızla paylaşmamız çok güzel. Böyle günlerin toplumumuza huzur ve barış getirmesini dilerim” ifadeleri sonrasında katkılarından dolayı Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür etti.

i.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.