Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediyesi Çevreye Sahip Çıkıyor

admin | 15 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

cevreAtaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde ilçedeki; sağlık birimlerine, muhtarlıklara, sitelere, sivil toplum kuruluşlarına plastik kapak toplama kutusu dağıtımı yapıyor.

Çevre konusunda duyarlı olan ve bu doğrultuda önemli çalışmalar yürüten Ataşehir Belediyesi, yeni bir çalışmaya daha imza attı. Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü öncülüğünde ilçedeki; sağlık birimlerine, muhtarlıklara, sitelere, sivil toplum kuruluşlarına plastik kapak toplama kutusu dağıtımı yapılıyor. İlk dağıtım Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal tarafından muhtarlıklara yapıldı. Kutuları alan mahalle muhtarları Ataşehir Belediyesi’ne bu hizmetinden dolayı teşekkürlerini sundular.

Eğitimcilere çevre eğitimi

Ayrıca Novada AVM’de bulunan Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi Salonu’nda eğitimcilere “Atık Pil ve Elektronik Atıklar” konulu eğitim verildi.

Ataşehir’de bez torba dağıtılıyor

Ataşehir Belediyesi’nin daha temiz ve sağlıklı bir çevre için gerçekleştirdiği uygulamalardan bir diğerinde de Ataşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar gereğince 15 Mart tarihinden itibaren Ataşehir’de plastik poşet kullanılmayacak. Bu sebeple Ataşehir Belediyesi tarafından; pazarlara, alışveriş merkezlerine, esnaf dükkanlarına bez torba ve kese kâğıdı dağıtılıyor.

Aynı zamanda bez torba kullanımını teşvik etmek için tanıtım kampanyaları yapan Ataşehir Belediyesi yetkilileri tarafından esnaf ve vatandaşlara; tişört, şapka ve stiker hediye edilip, dükkanlara broşür ve tebligat bırakılıyor.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.