Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediye Meclisi Başkanvekili ve Divan Üyeleri Seçildi

admin | 18 Nisan 2019 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ile 3. Seçim Dönemi şekillenen Ataşehir Belediye Meclisi Battal İlgezdi başkanlığında yaptığı ilk toplantısında Meclis Divan kurulunu oluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Belediye Başkanı Battal İlgezdi başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi yaptığı seçimle Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekilliğine CHP’li üye Sevgi Uluğ’u seçti.

MECLİS OTURUMU YÖNETEN İLK KADIN BAŞKAN

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekilliğine CHP’li üye Sevgi Uluğ Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkanvekilliğine seçilen ve Meclis Toplantısına başkanlık yapan ilk kadın oturum başkanı oldu.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ile oluşan Ataşehir Belediye Meclisi 3. Seçim Dönemi ilk toplantısı Belediye Başkanı Battal İlgezdi başkanlığında başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan oturumda Meclis Başkanvekilleri ve divan katip üyelerinin seçimine geçildi.

MECLİS 1. VE 2. BAŞKANVEKİLLERİ SEÇİLDİ

CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, CHP grubu Meclisi 1. Başkanvekilliğine CHP’li üye Sevgi Uluğ’u, Meclisi 2. Başkanvekilliğine ise Duran Acar’ı aday gösterdi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı ise Ak Parti adaylarını Meclisi 1. Başkanvekilliğine Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu’nu, Meclisi 2. Başkanvekilliğine ise Esma Ersin’ı aday gösterdi.

Yapılan seçimle Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekilliğine CHP’li üye Sevgi Uluğ, Meclisi 2. Başkanvekilliğine ise Duran Acar aldıkları 22’şert oylarla oy çokluğu ile seçildi.

Ak Parti Meclisi 1. Başkanvekilliğine aday Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu ve Meclisi 2. Başkanvekilliği adayı Esma Ersin 15’er oy aldılar.

MECLİSİ DİVAN KATİP ÜYELİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

Divan Katip Üyeliği seçimle ise, Ataşehir Belediye Meclisi Divan Katip Asil Üyeliği’ne CHP’li Meclis üyeleri Uğurcan Demir ve Kurtuluş Özaydın 22’şer oyla ve oy çokluğuyla seçildi.

Ataşehir Belediye Meclisi Divan Katip Yedek Üyeliği’ne CHP’li Meclis üyeleri Vedat Akyol ve Selami İğrek yine 22 oy alarak seçildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.