Hoşgeldiniz  

Ataşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı İlk Toplantısını Yaptı

admin | 03 Ocak 2018 | Ataşehir, Manşet, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Ataşehir Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata Başkanlığında Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçek UİP gündeminde olan 2018 yılı Ocak ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sadi Özata Başkanlığında 2018 yılı Ocak ilk toplantısını gerçekleştiren Ataşehir Belediye Meclisi, 14 teklif, 2 rapor ve 2 de ek gündem maddesinden oluşan 18 maddelik gündemi görüştü.

Toplantı açılışında konuşan oturum Başkanı Sadi Özata, “Meclis üyemiz Ekrem Köse’nin annesi Rahmanı Rahime kavuştu. Kendisine rahmet diliyoruz. Ekrem Köse arkadaşımıza ve ailesine de baş sağlığı diliyoruz” ifadeleri ile annesini kaybeden CHP’li Meclis Üyesi Ekrem Köse’ye taziyelerini sunarak baş sağlığı diledi. Ayrıca bir operasyon geçiren bir diğer CHP’li üye Adnan Yılmaz’a da geçmiş olsun ve acil şifa dileklerinde bulundu. Sadi Özata, “2018’in dünyaya, Türkiye’mize ve Türk milletine hayırlar getirmesini cenabı Haktan niyaz ediyorum” ifadeleri ile yeni yılı kutladı.

Gündeme geçilmeden söz alan Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, “Meclis Üyemiz Ekrem Köse’nin annesini kaybettiğini haber aldık. Ekrem Köse’nin annesine rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Ekrem Köse arkadaşımıza ve ailesine de baş sağlığı diliyoruz” ifadeleri ile annesini kaybeden CHP’li Meclis Üyesi Ekrem Köse’ye taziyelerini sunarak baş sağlığı, operasyon geçiren Adnan Yılmaz’a da geçmiş olsun ve şifa dileğini iletti

Arzık, “Yeni yılda, meclisimize, halkımıza ve Ataşehir’imize hayırlara vesile olur inşallah. Barış, sağlık ve mutluluk içinde bir yıl olur 2018 yılı. Yeni yıl tüm Ataşehir’imize hayırlı olsun” ifadeleri ile yeni yıl kutlaması ve dileğini iletti.

Ak Parti Gurubu tarafından verilen ve Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan yardımlar, Emekevler daire satışı, Yapımı devam eden sağlık kurumu inşaatı konularında bilgi talebi içeren yazılı önergeler okutuldu.

Önergeler ile ilgili söz alan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, önergelerin konusu ile ilgili olması gerektiğini, genel kapsamlı önerge verilemeyeceğini kaydederek, önergelerin ada pafta ve parsel numarasını belirtilerek verilmesi gerektiğini söyledi. Ak Parti Gurup Başkanvekili Cevat Arzık’ın da konu üzerine düşüncelerini aktarmasından sonra yapılan oylamada yazılı önergeler Başkanlık Makamına havalesi kabul edildi.

16 maddeden oluşan gündeme ek 2 maddenin oylanarak kabulü sırasında gündemdeki 6. Maddenin gündemden çıkartılması talebi red edildi.

Gündemdeki 1. Maddede yer alan Denetim Komisyonu üye seçimi için Meclis CHP Gurup Başkan Vekili Abdullah Der tarafından Fevzi Ağaçdalı ve Av.Meryam Gülsen Atlıhan önerildi.

Denetim komisyonu üye sayısının 5’e çıkarılması önertisi kabul edilmeyen Mustafa Cevat Arzık ise gurubu adına Saim Başkan’ı önerdi. Yapılan kapalı zarf, açık sayım usulü oylamada Fevzi Ağaçdalı: 17, Av.Meryam Gülsen Atlıhan: 17 ve Saim Başkan da 14 oy alarak Denetim Komisyonu üyeliğine seçildiler.

Gündemin diğer maddelerinin oylanarak ilgili komisyonlara gönderilmesi kararı alınan görüşmelerde, 15 ve 16. maddelerin de gündemde kalması kabul edildi. 10 ve 111’inci maddeler ise teklif kararı olarak oylanarak kabul edildi.

9. madde ile Meclis Gündemine gelen Ataşehir İlçesi 1/1000 Ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planına (RUİP) ilişkin, Plan ve Proje Müdürlüğünün 28/12/2017 tarihli ve E.2017-5558 sayılı teklifi oylanarak ilgili komisyoa gönderildi. 9. maddede yer alan 1/1000 Ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Yakın Çevresi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planının (RUİP) kısa sürede hazırlanarak Meclis Gündemine alındığının altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz bölge halkının uzun zamandır umutla beklediği imar planını 2-3 ay gibi kısa sürede hazırlayarak meclisin oyuna sunduklarını kaydetti. Yılmaz kısa sürede İBB’den Ataşehir Belediyesi’ne gelen 1/5000 ölçek RNİP’e uygun 1/1000 ölçek RUİP yaptıklarını Ocak ayı görüşmelerinde görüşülerek kabul edilip Büyükşehir’in onayına gönderileceğine inandığını söyledi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.