Hoşgeldiniz  

Ataşehir ‘Ata’sını Saygı ve Sevgi ile Anıyor

admin | 10 Kasım 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Atatürk, Dolmabahçe’de  Saat 09’u 5 geçe aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümünde, Ataşehir’de törenlerle anıldı.

Ataşehir ‘Ata’sını Saygı ve Sevgi ile Anıyor

 

Recep Kenan/Ataşehir

Batı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Atatürk’ü anma ve Atatürk Anıt’ına çelenk koyma törenine; Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi, Garnizon Komutanı İkmal Albay Ali Şarlak, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, İsmail Kabakçı, Abdullah Der, Hüseyin Hışman, Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Semih Selimoğlu, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Meclis Üyeleri Muammer Ayvalı, Seyfettin Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Milliyetçi Hareket Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Fatih Çobanoğlu, İşçi Partisi temsilcileri, siyasi partilerin ilçe yöneticileri, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi, sivil toplum kuruluşları ile Ataşehirli vatandaşlar katıldı.

Ataşehir’de bulunan kurum, kuruluş, dernek, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşın’ın okunmasına geçildi.

TÖREN RESİMLERİ 

Atatürk’ün hayata gözlerini kapadığı an olan saat 09.05’te çalan sirenle birlikte törene katılan tüm Ataşehirliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın hep birlikte seslendirilmesinden sonra göndere çekilen bayrakların yarıya indirilmesi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk’ü anma töreni sona erdi.

Ataşehir ‘10 Kasım Atayı Anma’ programına devem etti.

Atatürk’ü anma etkinlikleri, Şehit Öğretmen Hasan Akan Ortaokulu’nda gerçekleşen Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ‘10 Kasım Atayı Anma’ programında konuşma, sunum, şiir okuma ve lirik gösteri ile devam etti.
Batı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk ve törenin ardından Şehit Öğretmen Hasan Akan Ortaokulu Konferans Salonu’nda Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ‘10 Kasım Atayı Anma’ programı ile Ata’yı anma etkinliklerine devam edildi.

Şehit Öğretmen Hasan Akan Ortaokulu’ndaki törene; Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Garnizon Komutanı İkmal Albay Ali Şarlak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, İsmail Kabakçı, Abdullah Der, Hüseyin Hışman, Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Semih Selimoğlu, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Meclis Üyeleri Muammer Ayvalı, Seyfettin Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Akın, sivil ve askeri davetliler ile çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Şehit Öğretmen Hasan Akan Ortaokulu konferans salonu’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Metin Ünal, yaptığı konuşmada günün anlam ve önemine değindi.

Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Ünal Atatürk’ün 57 yıllık hayatı, mücadelesi, ülkemize kazandırdıkları düşünüldüğünde; 10 Kasımların öneminin daha iyi anlaşılacağını, Atatürk’ün savaşlardaki başarılarıyla büyük bir asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, barış ve insan severlik değerleriyle evrensel bir kişilik olduğunu, Yaşadığı çağı aşarak yüz yıla değil bin yıla damgasını vuran bir devlet adamı olduğunu belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ile birlikte tarihimizin en büyük aydınlanma, çağdaşlaşma hareketini başlattığına dikkat çeken Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Ünal sözlerini şöyle tamamldı;
“Büyük kurtarıcımız Ulu Önder Atatürk sen ebedi istirahatgahında rahat uyu. Bizler emanetin olan Türkiye Cumhuriyeti’ne her zamanki gibi gönülden sahip çıkarak sana layık bir millet olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 74. Yılında bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz.”

Okul öğrencileri Ayşe Kurt ve Ayşe Hocaoğlu’nun okuduğu şiirin ardından, dönemin yabancı basınından alıntılardan örnekler verildiği, “Atatürk İçin Ne Dediler?” başlıklı bir sunum yapıldı.

Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinin müzik eşliğinde sahnelediği, ‘Mustafa Kemal Olmak’ konulu lirik gösteri izleyenler tarafından beğenilirken salondaki katılımcılara duygulu anlar yaşattı. ‘Mustafa Kemal Olmak’ konulu gösterisi beğeni ile izlenen Mustafa Kemal Anadolu Lisesi ekibi, program sonrası ayakta alkışlandı.

Şehit Öğretmen Hasan Akan Ortaokulu Konferans Salonu’ndaki program, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 74. Yıldönümü sebebiyle Ataşehir’de düzenlenen ‘Ataya Veda’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler; Resim dalında, Faik Koparan İlkokulu Öğrencisi Deniz Yıldız, Çaprıbey İlkokulu Öğrencisi Zeynep Irmak Özdemir, Teb Ataşehir İlkokulu Öğrencisi Begüm Yüce ve Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Öğrencisi Özerk Yalçınkaya’ya ödülleri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan tarafından verildi.

Şiir dalında dereceye giren öğrenciler; Sosyal Meskenler Ortaokulu’ndan Neslihan Taşbaşı, Kemal Berktan Ortaokulu’ndan Gülşeker Araz, Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu’ndan Nergis Şahin ve Halil atmavcı Ortaokulu’ndan Beyza Gümüş’e ödüllerini Garnizon Komutanı İkmal Albay Ali Şarlak’tan aldılar.

Kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler; Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nden Sena Zeynep Taşbilen, Mehmet Rauf Lisesi’nden Bahar Sayanoğlu, Ataşehir Anadolu Lisesi’nden Merve Köleoğlu ve Mehmet Rauf Lisesi’nden Fatma İkizoğlu’na Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu tarafından ödüllerinin verilmesi ve toplu resim çekilmesi ile son buldu.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.