Hoşgeldiniz  

Ataşehir 10 Kasım’da ATA’sını Saygıyla Andı

admin | 10 Kasım 2014 | Ataşehir, Genel, Manşet, Özel Haber A- A+

atasehir_ata_anma_10_kasimCumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 76. Yıldönümünde Ataşehir’de törenlerle anıldı. Ataşehir ATA’sını saygıyla andı.

Recep Kenan/itvhaber.com

10 Kasım 2014 Pazartesi günü Atatürk’ü Anma programı kapsamında Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu sonrası saat 09’u 05 geçe sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu sonrası okunan İstiklal Marşı ile birlikte bayraklar yarıya indirildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrağın yarıya indirilişiyle tamamlanan törende Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli İkmal Albay Naci Gültekin ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz kurumları adına Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu törenine CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer ile birlikte; Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Oğuz Sarul,  Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ağırkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe daire amirleri ve belediye birim müdürleri, Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı okul müdürleri, siyasi parti ve STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

10 Kasım 2014 Atatürk’ü Anma programı kapsamında Cumhuriyet Meydan’ındaki Atatürk Anıtı’na Siyasi partiler; Ak Parti, CHP, MHP ve İP STK’lardan; Gaziler, ADD, ÇYDD, Mahalle Muhtarları, İstanbul Barosu Ataşehir Temsilciliği çelenk sundular.

Ataşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde Atatürk’ün hayata gözlerini kapadığı saat 09.05’te saygı duruşunda bulunuldu ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

10 Kasım 2014 Pazartesi Atatürk’ü Anma Günü Ataşehir programına Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda Saat 10:00’da Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu tarafından hazırlanan; şiir, kompozisyon ve öğrenci korosunun programı ile devam edildi.

Ataşehir İlçe kaymakamlığı tarafından düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Sevda Demircan, Özkan Karakuş ve Dicle Sarı’ya ödülleri Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli İkmal Albay Naci Gültekin ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz tarafından verildi.

Yıllar geçmesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geçler ve tüm vatandaşların sevgi ve saygı ile anmaya devam ettiğini vurgulayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, anma programını düzenleyen Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencilerini kutladı.

Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu öğretmenlerinden Berna Akboru’nun hazırladığı “Resimlerle Atatürk” sergisi gezildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.