Hoşgeldiniz  

ATAMAD Ataşehir’de Malatyalıları Buluşturdu

admin | 25 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

atamadAtaşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Bostancı Green Park Oteli’nde düzenlediği dostluk ve dayanışma gecesinde Malatyalıları buluşturdu.

Recep Kenan/haberinasli.com

Bir süre önce kurulan ve geçtiğimiz günlerde Küçükbakkalköy’deki dernek merkezini CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in de katıldığı bir törenle açan Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Bostancı Green Park Otel’de dostluk ve dayanışma gecesi düzenledi.

Himmet Kaya başkanlığındaki ATAMAD’ın Ataşehir Bostancı Green Park Otel’de organize ettiği ve Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Metin Külünk , Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile birlikte Pötürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın’ın konuk olduğu; Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu, Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Saadet Partisi İlçe Başkanı Noğman Yüksel, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan, İsmail Kabakçı, Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediye Meclisi’nin CHP ve AK partili üyeleri, Siyasi partilerin Ataşehir ilçe yöneticileri, Sivil toplum kuruluşu, vakıf, dernek yönetici yada temsilcileri ile çok sayıda Malatyalı ve Ataşehirlinin katıldığı yemekli toplantıya ilgi oldukça yoğun oldu.

Gecenin açılış konuşmasına Enver Gürkan’ın birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları taşıyan dizeleri ile başlayan Ataşehir Malatyalılar Derneği (Atamad) Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Kaya, Malatyalıların bu özellikleri ile Türkiye’ye örnek olduğunu; Malatyalı kimliğinin siyasal, ekenomik ve kültürel alanda ülkeye değer kattığını, aynı katkıyı Ataşehir’e de vereceklerine inandığını ifade etti.

Hemşerilerinden Ataşehir Malatyalılar Derneği (Atamad) ‘nin çalışmalarına sahip çıkmalarını beklediğini belirten Başkan Himmet Kaya; eleştirilere açık olduklarını ancak doğru projelerine de destek beklediklerini, derneklerinin her siyasi düşünceden üyesi bulunduğunu, bu durumun derneği zenginleştirdiğini ancak derneklerin siyaset üstü bir kuruluş olmasına inandıklarını belirtti.
Kuruluş aşamasında ve daha sonraki çalışmalarında verdikleri destekten dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi’ye teşekkür edip çiçek veren Başkan Kaya; beraber çalıştığı yönetim kurulundaki arkadaşlarını da sahneye davet edrek birlikte toplu fotoğraf çektirdiler.

Konuk Pötürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın’ın selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Ak Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk; “Bana sorarsanız en çok hangi ilden dostun var diye, ben Malatya derim. Çünkü 300’e yakın Malatyalı dostum var. Bu anlamda ben de bir Malatyalı sayılırım. Sadece kayısısı ile değil güvenip sırt dönebileceğin neresi diye sorsalar Malatya derim. Aynı düşünmeyebiliriz ama biz kardeşiz.” diye konuştu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı kısa konuşmada, salondaki kadınların çokluğuna dikkat çekerek, Anneler Günü’nü kutladı. “Beni herkes iyi tanır. Ataşehir’de bulunan sivil toplum kuruluşlarına aynı mesafede yaklaşıyorum.”diyen Başkan İlgezdi; “Öncelikle Malatyalıyım. Daha sonra da Ataşehirliyim. Bu böyle bilinsin. Ataşehirli olmaktan burada olmaktan mutluyum, gururluyum. Dernekçilik, cemiyetçilik zor iştir. Arkadaşlarımız, dostlarımız Ataşehir’de zor bir görev üstlendiler. Ben de belediye başkanı olarak onların yanında olmaya devam edeceğim. Temennim Malatyalılar olarak, Ataşehir’de iyi şeyler yapmaları iyi işler gerçekleştirmeleridir.”diye sözlerini tamamladı.

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD)’nin Bostancı Green Park Otel’de düzenlediği ve geç saatlere kadar süren dostluk ve dayanışma gecesine; sanatçılar Mehmet Balaman, Semra Aslan ve Özlem Büyük seslendirdikleri türkülerle renk kattılar.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.