Hoşgeldiniz  

ATAMAD GAZETECİLERİ ÖNEMSİYOR!

admin | 09 Ocak 2016 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet A- A+

atamad_gazeteci_Ataşehir’de görev yapan gazeteciler Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) tarafından “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Kadın Kolları tarafından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Ataşehir’de çalışan gazeteciler için kahvaltı düzenlendi.

ATAMAD’ın merkezinde yapılan kahvaltıya Ataşehir Haberci Gazetesi ve Ataşehir Kültür Dergisi Sahibi Alaettin Bahçekapılı ve muhabiri Cem Güldemir, Son Sayfa Haber Sitesi Sahibi Baki Özışık, İTV Haber (itvhaber.com) haber sitesinden Recep Kenan, İstanbulum gazetesinden Ali Bal, Flashaber’den Gürhan Demirtaş, Bizimyaka İstanbul gazetesinden Ufuk Bulut, Marmara Haber Express’ten Gülin Gülşah Aldoğan, Bitaraf gazetesinden Mesut Solak ve Burcu Veren ile Ataşehir’de Gündem gazetesinden Kadir İncesu katıldı. Kahvaltıda aynı zamanda Ataşehir’de Gündem gazetesi İmtiyaz Sahibi de olan ATAMAD Başkanı Himmet Kaya, Başkan Yardımcıları Necati Bozkurt ve Emine Sıral, Kadın Kolları Başkanı Gülay Çamur ile Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

atamad_gazeteci_ler_gunu (0-)

Kahvaltıda ATAMAD Kadın Kolları üyelerinin hazırladığı Malatya’ya özgü yiyecekler ikram edildi.

atamad_gazeteci_ler_gunu (20)

“GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

ATAMAD Kadın Kolları Başkanı Gülay Çamur kahvaltı öncesi yaptığı konuşmada “Ataşehir’in emektar, cefakâr, mesleği uğruna zor koşullarda çalışan değerli basın emekçileri; yoğun çalışma programınız içersinde davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir aradayız. Bütün etkinliklerimizde, bizimle birlikte olan Ataşehir’de çalışan gazeteci arkadaşlarımızla bir arada olduğumuz için mutluyuz. Sizlerin ne kadar zor şartlarda çalıştığınızı, aynı zamanda Ataşehir Malatyalılar Derneği başkanı da olan Himmet Kaya nedeniyle iyi biliyoruz. Tarafsız ve bağımsız habercilik anlayışınızla ulusal ölçekte yayın yapan pek çok basın kuruluşuna da örnek olduğunuzu düşünüyorum. Varlığınızla bizlere güç verdiğiniz, destek olduğunuz için teşekkür ederiz. Gününüz kutlu olsun” dedi.

ATAMAD Başkanı Himmet Kaya da aynı zamanda gazeteci olması sebebiyle gazetecilerin yaşadığı sorunları çok iyi bildiğini belirterek meslektaşlarının gününü kutladı.

atamad_gazeteci_ler_gunu (16)

atamad_gazeteci_ler_gunu (23)

“ATAŞEHİR’DE YALAN YAZMIYORLAR, BEL ALTINDAN VURMUYORLAR”

Kaya, Ataşehir’de çalışan bütün gazeteci arkadaşlarının zor koşullarda çalıştığını belirterek vicdanı ile cüzdanı arasında kalmayan insanlardan oluşan bir gazeteci grubuyuz. Unutulmayı göze alarak, her şeyinizle çalışarak kendinizi ortaya koyuyorsunuz, gazetecilik uğruna. Ne kadar güçlü, ne kadar aktif olursak o kadar kabul görürüz. Ataşehir’de çalışan arkadaşlarımız yalan yazmıyorlar, bel altından vurmuyorlar. Kamuyu aydınlatmak, bilgilendirmek adına ellerinden geleni yapıyorlar. ATAMAD olarak gazetecileri önemsiyoruz” dedi.

atamad_gazeteci_ler_gunu (18)

“ATAŞEHİR BASINI HABERLERİ ULUSAL MEDYADA”

Kaya, yerel basın olmasına karşın Ataşehir basınında çıkan haberlerin ulusal medyada da ses getirdiğine dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti: “Recep Kenan, Barbaros ve Yenisahra mahallelerinin imar planlarıyla ilgili olarak öyle bir haber yapmış ki, bu haber o bölgede yaşayan herkesi her açıdan net olarak bilgilendiriyor. Çok çalışılarak, araştırılarak yapılan bir haber olmuş.

Atatürk Mahallesi’ndeki rant paylaşımını da Alaettin Bahçekapılı’nın davalarından, haberlerinden biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde de Ataşehir’de Gündem olarak bir şehit er için cemevinde yapılan askeri törenin haberini yapmıştık. Bu haberimiz pek çok ulusal basında paylaşıldı, yayınlandı. Yerel gazetecilik bu işin mutfağıdır. Bir kişi, ordudur. Haberini toplar, yazar redaktesini yapar, mizanpajını yapar ve gazeteyi baskıya hazır hale getirir.”

atamad_gazeteci_ler_gunu (24)atamad_gazeteci_ler_gunu (28)

HAPİSTEKİ GAZETECİLERE SELAM

Kaya, hapiste olan gazetecilere bir selam göndererek günlerini kutladı.

Daha sonra söz alan konuk gazeteciler mesleki çalışmaları nedeni ile hapiste olan meslektaşlarına selam gönderip, yaşadıkları sorunları ve çekilen sıkıntıları dile getirdiler.

Kahvaltı sonunda en kıdemli gazeteci olarak Ataşehir Haberci Gazetesi ve Kültür Dergisi Sahibi Alaettin Bahçekapılı,  ATAMAD Kadın Kolları Başkanı Gülay Çamur tarafından çiçek sunuldu. Kahvaltı, anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

atamad_gazeteci_ler_gunu (3)atamad_gazeteci_ler_gunu (8)atamad_gazeteci_ler_gunu (9)atamad_gazeteci_ler_gunu (22)atamad_gazeteci_ler_gunu (25)atamad_gazeteci_ler_gunu (26)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.