Hoşgeldiniz  

ATAMAD Ataşehirlileri ‘Malatya Sofrası’nda Ağırladı

admin | 22 Aralık 2014 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Atasehir_atamad_malatya_sofrasiAtaşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Malatya mutfak kültürünün tanıtıldığı “Malatya Sofrası” etkinliği düzenledi. ATAMAD Ataşehirlileri ‘Malatya Sofrası’nda Ağırladı. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Küçükbakkalköy’deki merkezinde gerçekleşen Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) ‘Malatya Sofrası’ etkinliğine; CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Sosyal Dönüşüm Vakfı Sözcüsü (SDV) Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, AK Parti Ataşehir İlçe yönetim kurulu üyeleri Metin Kale, Selami Kaplan, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altay, HDP Ataşehir Eş Başkanı Nejdet Özçelik, Ataşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Namık Sürmen ve Abdullah Der, Malatyalı Yazar Cumali Ünaldı, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki, Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri ile Ataşehir Belediyesi birim müdürleri, davetliler ve çok sayıda Malatyalı katıldı.

“Malatyalılar Olarak Kültürlerimizi Yaşatıyoruz”

Malatyalı sanatçı Semra Aslan’ın seslendirdiği türküler sonrasında konuşan Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Derneği Başkanı Himmet Kaya, Bir arada olmayı başarabilen Malatyalılar olarak kültürlerini yaşatmak adına çalışmalar yaptıklarını söyleyip, ATAMAD’ın kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çalışmalara her türlü desteği veren Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi’ye çok teşekkür etti.

“Bu Gökyüzünün Yarısı Bizim”

Ataşehir’de sivil toplum kuruluşlarına yer verdiklerini hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Malatyalılara da yer vereceğini söyledikte sonra eşi Sosyal Dönüşüm Vakfı (SDV) Sözcüsü Gamze Akkuş İlgezdi, kadınların etkinliğe gösterdiği katılımı işaret ederek; “Bu gökyüzünün yarısı bizim” ifadesini kullanarak Malatyalı kadınların SDV’nin çalışmalarına katılmalarını istedi.

“Derneklerin Milletimizin Hizmetinde Değerli Katkıları Olmaktadır”

Geçmişte Malatya’da yaşadığının altını çizen CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 6 yıl Malatya’da yaşamış olmaktan gurur duyduğunu söyledikten sonra konuşan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Dernekler ve STK’ların milletimizin hizmetinde çok değerli katkıları olmaktadır. Güzel bir birliktelik görüyoruz burada. Atamad derneğinin ekibini kutluyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra konuklara Malatyalı kadınların hazırladığı, Malatya mutfağının önemli örnekleri; kayısı, etli bulgur pilavı, çeşitli dolma, sarma ve böreklerin de aralarında bulunduğu yemekler servis edildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.