Hoşgeldiniz  

AŞAR “SEKTÖRDE EĞİTİMLİ, NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ YETERSİZ”

admin | 13 Ocak 2016 | Ataşehir, Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

atasehir_selin_gida_restaurant (1)Selin Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Aşar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Selin Restaurant’da düzenlediği kahvaltıda Ataşehirli basın mensuplarını ağırladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Emeğe saygı çerçevesinde basın mensuplarıyla bir arada olmanın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlamanın onurunu paylaştığını ifade eden Selin Gıda Üretim Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Aşar, Selin Restaurant ‘da gerçekleşen kahvaltıda hedef kitle olan müşterilerine diyetisyenler eşliğinde doğru beslenme alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

atasehir_selin_gida_restaurant (8)

MALİYETİN ALTINDA SATILAN, SAĞLIKSIZ ÜRÜNE DİKKAT!

Tüketicilerin bilinçli olmaları gerektiğini kaydeden Yahya Kemal Aşar, gıda ürünü maliyetlerinin dikkate alınmasını, maliyetinin bile altında satılan ürünlerin sağlıksızlığına dikkat çekerek, tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

atasehir_selin_gida_restaurant (19)

40 ÇEŞİT YEMEK, EKONOMİK FİYAT

Toplu yemek üretimi yaptıklarını söyleyen Aşar, 40 çeşit yemek ürettiklerini, geniş seçenekleri, düşük kar marjı ve üretimden gelen avantajla bölgedeki rakiplerine göre fiyatlarını oldukça ekonomik olduğuna dikkat çekti. Aşar, okuldan tanıyan öğrencilerin velilerinin kalite ve hijyeni gördükleri için Selin Restaurant’da yemek yediklerini kaydetti.

atasehir_selin_gida_restaurant (14)

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ YETERSİZ

Sektör dışından gelen yatırımcıların üretim ve hizmet kalitesinin düşmesine neden olduğunun kaydeden Selin Gıda Üretim Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Aşar, sektörde nitelikli iş gücünün yetersiz olduğuna dikkat çekerek, gıda sektöründe çalışacaklar için kurslarla eğitim vermeye hazırlandıklarını kaydederek; 9 – 11 yaş grubundaki öğrencilere okullarda doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak için seminer verdiklerini söyledi.

GIDA VE HİZMET SEKTÖRÜNDE EĞİTİMLİ ELEMAN EKSİK

Eğitim kurumları, okullar ile askeriyenin de aralarında olduğu kurumlara toplu yemek (catering) hizmeti verdiğini kaydeden Yahya Kemal Aşar, genç yaşta girdiği gıda sektöründeki nitelikli personel açığını yakından bildiğini vurgulayarak; “Gıda ve hizmet sektöründe eğitimli eleman eksikliği var. Sektörde çalışan kurum olarak sosyal sorumluluk kapsamında personelin eğitim ihtiyacını karşılamak için kurs açmayı planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız var” diye konuştu.

atasehir_selin_gida_restaurant (2)

SEKTÖRDE ELEMAN EĞİTİM PROJESİ

atasehir_selin_gida_restaurant (12-)Sektördeki sorunların yerel basınla aşılabilineceğine inandığını ifade eden Aşar, “özellikle restaurant ve gıda sektörü, mesleki eğitim alanında hiçbir şekilde gündeme gelmiyor. Eğitimli elemanı okyanusta bir damla kadar azdır.  Çalıştıracağımız veya istihdam sağlayacağımız kişilerin eğitimi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz. Böyle bir AR-GE çalışmamız var. Deneyimlerimizi bu alanda çalışacak personelin eğitiminde kullanmak istiyoruz. Şu anda bir altyapı çalışmamız var. Onu tamamlayarak Kaymakamlığa ve Milli Eğitime bir proje ile gitmek istiyoruz” dedi.

TÜKETİCİ BİLİNÇLİ OLMALI

Genç yaşta çalışan olarak girdiği sektörde 1997 yılında kendi firmasını kurduğunu kaydeden Selin Gıda Üretim Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Aşar; “Biz hizmet sektörüyüz. Günlük 4 bin öğrenciye yemek veriyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizin nedeni; hitap ettiğimiz yaş grubu 6 ile 11 yaş arası olmasıdır. Dolayısıyla riski en alt seviyeye düşürmek için Gıda Mühendisi ve Gıda Tekniker sayısını arttırdık. Maliyetinin bile altında fiyatlarla ürün satıldığını görüyoruz. Tüketicinin bilinçli olması gerekiyor. Sektör içinde denetimlerin sıklaştırılması lazımdır” şeklindeki sözleri ile denetimin önemine dikkat çekti.

atasehir_selin_gida_restaurant (21)

ÜRÜNLER, 110 ÇALIŞANLA KENDİ ÜRETİMİMİZ

Sektörde her geçen gün kendilerini yenilediklerini bu amaçla AR-GE çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Yahya Kemal Aşar, “Sattığımız tüm mamuller kendi üretimimizdir.  Unlu mamulleri ve tatlı gurubunu da kendimiz üreterek müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.  Şirket merkezinde 49, diğer hizmet alanlarımızla birlikte toplam 110 kişi ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu bölgede bu tarz yemek ve hizmet yok” dedi.

atasehir_selin_gida_restaurant (10)

DİYETİSYEN KONTROLÜNDE BESLENME ALIŞKANLIĞI

Yahya Kemal Aşar, “Beslenme uzmanı, diyetisyenlerden destek alıyoruz. Dengeli besleme ve çocuklarla ilgili bir çalışmamızın var olduğunu söyledik. Bu alanda AR-GE çalışmamız da devam ediyor. Diyetisyen kontrolünde beslenme alışkanlığı kazandırmak, kişiye özel program uygulamak istiyoruz. Yetişkinler içinde günde 40 çeşit yemek üretiyoruz zeytinyağlılarla beraber. Her damağa hitap edecek çeşitlerimiz mevcut. Yemeklerimiz aynı zamanda diyetisyen ve gıda uzmanlarımız tarafından kontrol edilerek üretiliyor. Bir anlamda diyet yemekleri diyebiliriz. Burada kendi beslenme kriterinizi kurabiliyorsunuz.  Fiyatlarımızda kalitemize göre her keseye uygundur. Amacımız çok kazanmaktan ziyade sektörü bilinçlendirip kalifiye eleman yetiştirmek ve müşterilerimizi memnun etmektir” diye konuştu.

3 ANA, 3 ARA 6 ÖĞÜN; YİYEREK FORMDA KALMA

Damak tadını seven, kilo almak istemeyen diyetisyen kontrolünde beslenme alışkanlığı kazanarak kilo vermek isteyenlerin Selin Restaurant’ı ziyaret etmelerini tavsiye eden Yahya kemal Aşar, beslenmede 3 ana, 3 ara olmak üzere 6 öğün kuralını hatırlatarak yemek yiyerek de formda kalınabileceğinin altını çizdi.

atasehir_selin_gida_restaurant (3)atasehir_selin_gida_restaurant (9)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.