Hoşgeldiniz  

ANNELER PLATFORMU 251 BİN 296 KAPIYI ÇALDI

admin | 16 Nisan 2017 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

Her türden siyasi fikri kapsayan 210 kadın Anneler Platformu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik referandumunda aktif olarak sokağa çıkıp kadınlara “hayır”ı anlattılar.

ANNELER PLATFORMU REFERANDUM İÇİN 251 BİN 296 KAPIYI ÇALDI

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik referandumu için sandık başına gitme kararı alındığında en önemli iş kadınlara düşüyordu.  Acilen bir şeyler yapılmalıydı. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi  çalışma arkadaşlarıyla buluştu. “Öncelikle evlere girmeliyiz, kapı kapı dolaşmalıyız ama nasıl” diye düşündüler.  Her türden siyasi fikri kapsayan Anneler Platformu, böyle bir düşünceden hareketle kuruldu. Konu hayati önem taşıyordu.  Çünkü bu referandumda ne bir lider, ne de bir parti oylanıyordu; bu referandumda ülkenin kaderi oylanıyordu.

Anneler Platformu ilk duyurularını yaparak İstanbul’un Anadolu Yakası’nda hızla örgütlendi. 210 kadın aktif olarak sokağa çıktı. Anneler ellerinde Gamze Akkuş İlgezdi’nin kaleme aldığı Anneler Mektubu’nu dağıtmaya başladı. İlgi de gördüler, saldırıya da uğradılar. Ama yılmadılar; kadınlara ulaşmak zorunda olduklarını biliyorlardı. Ev ev dolaşıp tüm kapıları çaldılar. Açılmayan kapıya tekrar gittiler. Evlerde toplantılar yaptılar, yüzlerce kilometre katettiler. Ve neden “Hayır” demek gerektiğini anlattılar.

250 bin kapıyı çaldılar     

Anneler Platformu, referandumunun yapılmasına iki gün kala müthiş bir başarıya imza attı. Anneler, Anadolu Yakası’nda 250 bin evin kapısını çaldı. Anneler Mektubu’nu elden ele ulaştırdılar. Çaya davet edenlerle çay içtiler, kanalizasyonda çalışan işçiye mektuplarını uzattılar. Her yerde korkmadan, yılmadan hayır dediler. “Anneler, çocuklarının geleceğini karartamaz” dediler.

Anneler Platformu, son gün de, “Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunu belirterek tüm kadınları bir kez daha “Hayır” oyu kullanmaya çağırdı.

Anneler Platformu adına konuşan Gamze Akkuş İlgezdi de, “Tüm kadınlarımız çocuklarının geleceği için Pazar günü sandık başına gitmeli. Kadınlarımızın toprağın rengi olan Hayır’a mührü basmaları en önemli dileğim. Zira, bizi biz yapan Türkiye Cumhuriyeti geri dönüşü olmayan bir yolda. Anneler, Kurtuluş Savaşı’nda işgalcilere nasıl Hayır dediyse, şimdi de Hayır demeli ve bu oyunu bozmalılar. Haydi kadınlar, geleceğine sahip çık, Hayır de” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.