Hoşgeldiniz  

ANNELER GÜNÜ’NÜNDE 8.000 ATAŞEHİRLİ ŞEHİTLERLE

admin | 09 Mayıs 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

- 0Ataşehir Belediyesi, 8.000 Ataşehirlinin katılımıyla Anneler Günü’nü Çanakkale Şehitler Abidesi’nde kutlayıp, şehitler ve annelerine şükran ve minnetlerini sundu. 

Recep Kenan/itvhaber.com

8.000 Ataşehirli 188 otobüsle gittikleri Çanakkale Şehitliği’nde Şehitlerimizi andı.

Ataşehir Belediyesi Anneler Günü’nü 8.000 Ataşehirli ile Çanakkale Şehitler Abidesi’nde kutladı.

0_ battal

İSİMSİZ ŞEHİTLERİMİZİN ANNELERİNE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

Geç yaşta kınalı kuzularını şehit veren şehit anneleri ve tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Anneler Günü’nü Şehitlikle kutlamalarının gerekçesini de dile getirdiği Anneler Günü kutlamasında; “Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında bu topraklarda yatan çoğu isimsiz 253.000 şehidimizin değerli annelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı zamanda bizlere bağımsız ve başı dik bir ülke miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

- 0-

EVLATLARINI HARBE GÖNDEREN ANALAR! EVLATLARINIZ BİZİM BAĞRIMIZDA

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de yatan yabancı askerlerin annelerine hitaben; “Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra bizim evlatlarımız olmuşlardır” sözlerinin yer aldığı kitabeye çiçek bırakan Ataşehirli anneler Anneler Günü’nde şehitlerle buluşarak dua etti.

Çanakkale Kültür Gezisi kapsamında Ataşehir’in mahallelerinden kalkan 188 otobüsle Çanakkale Şehitlik Alanı’na gelen Ataşehirliler gezi boyunca; Conk Bayırı, Anafartalar, 57. Alay Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şahindere Sergi Alanı, Rumeli Mecidiye Tabyası’nı gezdikten sonra Şehitlik Abidesi’nde bir araya geldiler.

0_ der_abdullah

ŞEHİTLERİMİZİ VE ANNELERİNİ MİNNET VE ŞÜKRANLA ANMAYA GELDİK

Ataşehirlilerle birlikte geziye katılan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Şehitlik Abidesi’nde yaptığı konuşmada, varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimiz ve annelerini minnet ve şükranla anmaya geldiklerini kaydederek; “Bugün ülkemizin varlığını, özgür ve bağımsız olabilmemizi Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı Şehitlerimizin fedakarlıklarına borçluyuz. Ataşehirli vatandaşlarımızla birlikte onları minnet ve şükranla anmak için buraya geldik. 188 araç ve 8 bin kişi ile gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretimiz bir rekordur. Ataşehirli vatandaşlarımız Çanakkale Gezilerine çok büyük rağbet gösteriyor. Bu ziyaretimizde 8 bin kişi ile gelmemize rağmen binlerce vatandaşımızdan daha talep geliyor. Onların bilmelerini istiyorum ki, bu dev organizasyon için toplayabildiğimiz kadar otobüs topladık. Bundan sonrada Şehitlerimizi, Atalarımızı anmayı talep eden her vatandaşımızı buraya getirmek için organizasyonlarımız devam edecek” dedi.

0-0

Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya annelerine yazdığı mektubun kitabesine çiçekler bırakan Ataşehirliler, şehitlik önünde barış güvercinleri uçurarak, dünyaya ‘Yurtta Sulh Cihan’da Sulh’ mesajı verdiler.

Ataşehirliler Çanakkale’den ayrılmadan önce mesire alanında Ataşehirli ziyaretçiler için oluşturulan sofralarda hep birlikte yemek yediler ve dönüşlerini gerçekleştirdiler.

0-4

atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (3)atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (4)atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (6)atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (7)atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (8)atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (9)atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (10)atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (11)atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (12)atasehir_canakkale_anneler_gunu_sehit (13)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.