Hoşgeldiniz  

Ankara Valiliği patlamanın ayrıntılarını açıkladı

admin | 02 Şubat 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

ankara-valiligi-patlamanin-ayrintilarini-acikladiAnkara Valiliği, ABD Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’nde meydana gelen patlamanın ayrıntıları ortaya çıkıyor. Ankara Valiliğinin yaptığı açıklama ya göre DHKP-C militanı sahte kimlik kullanarak geçiş yapmak istedi. Ayrıca patlamada 6 kilo TNT türü patlayıcı ve el bombası kullanıldığı açıklandı.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırıda 1 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği, iş takibi için gelen 1 kişinin yaralandığı ve eylemi düzenleyen DHKP-C terör örgütü mensubunun da öldüğü anımsatıldı.

Büyükelçilik güvenlik bölümünde görevli 2 personelin tedavilerinin ayakta yapıldığı belirtilen açıklamada, iş takibi nedeniyle patlama mahalli yakınında bulunan yaralı Didem Tuncay’ın Ankara Numune Hastanesi’ndeki tedavisinin de sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada, bomba-imha uzman ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda yaklaşık 6 kilo TNT türü patlayıcının elektronik düzenekli butona basmak suretiyle patlatıldığı ve olay yerinde bulunan el bombası parçalarından eylemcinin yanında getirdiği el bombasını da patlattığının belirlendiği vurgulandı.

Valilik açıklamasında, eylemi yaptığı değerlendirilen kişinin DHKP-C terör örgütü üyesi olduğu, 1997 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şişli Harbiye Orduevi’ne lav silahıyla saldırdığı ve yakalanarak tutuklandığı, cezaevinden tahliye edilmesinden sonra yurt dışına kaçtığı ve anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs ve hükümlülerle tutuklular ayaklanması suçlarından arandığı ifade edildi.

DHKP-C militanı eylemcinin ailesi tarafından fotoğraflarından teşhis edildiği ve ancak şahsın kesin kimlik tespitinin ailesinden alınmış DNA örneğiyle yapılacak mukayese sonrası tespit edileceği kaydedilen açıklamada, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili birimlerince çalışmalara çok yönlü devam edildiği bildirildi.

TRT Haber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.