Hoşgeldiniz  

ANKARA – İSTANBUL YÜKSEK HIZLI TREN (YHT) AÇILDI!

admin | 26 Temmuz 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

yht_ankara_istanbulAnkara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı 11:00’daki törenle Ankara’dan başlayan,14.30’da Eskişehir ve 19.20’da Pendik Garı’nda tamamlanan sefer ve yapılan törenle açıldı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Yaşanan arıza nedeniyle bir süre yolda kalan, ardından seferini tamamlayan Yüksek Hızlı Tren, hizmete açıldı. Arıza nedeniyle 18:30 olarak planlanan açılış töreni, 19:20’de başladı. Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan, pazartesi gününden itibaren bir hafta süreyle Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) ücretsiz olacağını söyledi.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) seferlerine başladı. Hızlı Tren, Ankara’dan bu sabah yola çıktı. Açılış için ilk tören saat 14.30’da Eskişehir Garı’nda gerçekleştirilecek. Hattın resmi açılışı ise saat 19.20’da Pendik Garı’ndaki törenle Başbakan Erdoğan tarafından yapıldı.

ANKARA-İSTANBUL YHT HATTINDA 9 İSTASYON VAR

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009’da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girmesiyle iki şehir arasındaki seyahat süresi 3,5 saate düştü. Devam eden çalışmaların tamamlanması ile bu süre daha sonra 3 saate düşecek. Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak var.

Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüm engellemelere rağmen Yüksek Hızlı Tren’i hizmete açmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Sadece YHT açmakla kalmayıp, başkentleri de demir ağlarla buluşturduklarını kaydeden Erdoğan, “Türkiye’yi demir ağlarla ören biziz” dedi.

YHT HATTI TÜRKİYE’NİN EN ZOR COĞRAFYASINDA İNŞA EDİLDİ

YHT hattının Türkiye’nin demiryolu yapımı bakımından en zor coğrafyasında inşa edildiğinin altını çizen Erdoğan, “Toprak, kaya zemin gibi faktörle adım başı farklılık gösteriyordu. YHT inşa sahası teknik üniversitelerimiz için adeta birer staj alanı haline geldi. Çok büyük çabalar sonucunda neticeye ulaştık. En başından bugüne projede emeği olan katkısı olan başta Binali Yıldırım, Lütfi Elvan ile mühendislere, işçi kardeşlerime, yüklenici firmalara teşekkür ediyorum. Artık testler tamamlandı. Yarından itibaren Ankara-İstanbul arasında seferler başlıyor. İlk etapta günde 12 sefer olacak zamanla aratacak. Biz sadece ray döşemiyoruz yol yapmıyoruz aynı zamanda gönüller yapıyoruz” dedi.

YHT BİR HAFTA ÜCRETSİZ

YHT önümüzdeki hafta Pazar akşamına kadar bir hafta süre ile ücretsiz hizmet verecek. “Bu trenlerin sahibi sizsiniz, biz değiliz” diyen Erdoğan; “Bilet fiyatları normalde 70 lira, 7 yaş altı ücretsiz. 7-12 yaş arası çocuklar 35 lira, 65 yaş üstü 25 lira, öğrenciler 55 lira. Tren seferleri bu Pazar başlıyor” sözleri ile Ankara – İstanbul YHT seferlerinin 1 hafta süre ile ücretsiz olacağını duyurdu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.