Hoşgeldiniz  

‘AMAÇ, MİLLİ EGEMENLİK DUYGUSUNU YOK EDEREK ÜMMET TOPLUMUNA GEÇMEKTİR’

admin | 25 Nisan 2013 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

kadir_2bCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt yönetmelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan “Ulusal egemenlik” çıkartılmasını TBMM’ye taşıdı.

AKP hükümetinin geçtiğimiz yıl çıkardığı ve kamuoyunda tartışmalara neden olan bayram yönetmeliği CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün gündemindeydi. CHP’li Öğüt Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yönetmelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan “Ulusal egemenlik” bölümünün çıkarılarak bilinçli bir şekilde çocuk bayramı haline dönüştürüldüğünü, il ve ilçelerde törenlerde artık çelenk koyma işini devlet adına milli eğitim müdürlerinin gerçekleştirdiğini, milli egemenliğin temsilcisi partilerin çelenklerine izin verilmediğini söyledi.

“Amaç, milli egemenlik duygusunun adım adım yok edilerek ümmet toplumuna geçmektir” diyen CHP’li Öğüt, bazı okulların 23 Nisanı zikir ve ilahilerle karşıladığına dikkat çekti.

İstanbul Üsküdar’daki bir ilköğretim okulunda, 23 Nisan töreninde öğrencilere ilahiler eşliğinde semah yaptırıldığını söyleyen Öğüt, “Bundan sonraki aşama, Meclis törenlerini de Milli Eğitim Bakanlığı’nın organize etmesi olacaktır” dedi.

Öğüt sözlerini şu Şekilde sürdürdü:

“Laik cumhuriyeti tırnaklarıyla oluşturan bilinçli halkımız sizin amaçlarınıza erişmenize asla ve asla izin vermeyecektir. Ulusal Egemenlik Günü’nde rehin tutulan milletvekillerine buradan bin selem olsun diyorum”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.