Hoşgeldiniz  

Altın Portakal heyecanı başladı

admin | 07 Ekim 2012 | Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Magazin, Manşet A- A+

Altın Portakal Film Festivali’nde onur ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl, ”Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” ana temasıyla düzenlenen festivalin açılış galası ve onur ödülleri töreni gerçekleştirildi.

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, açılış galası ve onur ödülleri töreni yapıldı. Gecede Türkan Şoray’a, ”Sanatta Sosyal Sorumluluk” ödülü verildi.

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki açılış törenine sanatçılar, kırmızı halıdan geçerek geldi. Bu yılki ana teması ”Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” olarak belirlenen festivale katılan sanatçılar, kırmızı halıdan geçerken halkı selamladı.

Kırmızı halı geçişi sırasında başlayan sağanak yağmur nedeniyle sanatçılara ellerinde şemsiyeler bulunan görevliler eşlik etti. Yağış nedeniyle kırmızı halı geçişine daha fazla devam edilemedi.

Sahne dekoru bu yıl siyah-beyaz filmlerin konseptine uygun olarak dizayn edilen festivalin açılış galasının sunuculuğunu İclal Aydın ile İlker Aksum yaptı.

Gecede 15 yıl aradan sonra Altın Portakal’a katılan Türk sinemasının ”Sultan”ı Türkan Şoray’a ”Sanatta Sosyal Sorumluluk” ödülü verildi.

Gecede ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne değer görülen yönetmen Duygu Sağıroğlu, yapımcı Necip Sarıcı, oyuncular Güler Ökten, Salih Güney ve Meral Zeren’e de ödülleri takdim edildi.

Aynı zamanda festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı olan Macar Yönetmen Istvan Szabo da ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nün sahibi oldu. ‘Sinema Emek Ödülü’ Erol Batıbeki’ye verilirken, ‘Yıldırım Önal Anı Ödülü’ Işık Yenersu’nun oldu.

Türkan Şoray Ayakta Alkışlandı

Ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’dan alan Türkan Şoray, sahneye çıktığında uzun süre ayakta alkışlandı. Yoğun alkışlar nedeniyle sahneyi boydan boya yürüyen Türkan Şoray, seyircileri selamladı.

Konuşması sırasında hayli heyecanlı ve duygusal olduğu görülen Şoray, gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür etti. Türkan Şoray, ”Sinema oyuncusu, sanatçı olmak ne kadar güzel bir şey. Sinemanın bir mucizesi bu. İnanılmaz bir mutluluk, bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Sevgili sinema sever Antalyalılar, hepinizi bütün kalbimle kucaklıyorum” dedi.

“Atatürk Cumhuriyeti’nin Gerçek Sultanına…”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da ödülünü Türkan Şoray’a verirken ”Atatürk Cumhuriyeti’nin gerçek sultanına…” diye seslendi. Türkan Şoray, ödülü aldıktan sonra, ”Bu ödülle sorumluluğum daha da arttı. İnşallah layık olurum bu ödüle” diye konuştu.

TRT Haber

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.