Hoşgeldiniz  

ALTIDAN SONRA TİYATRO “YALINAYAK MÜZİKHOL”Ü  SAHNELEDİ

admin | 26 Nisan 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Uluslararası 8. Ataşehir Tiyatro Festivali kapsamında Altıdan Sonra Tiyatro tarafından “Yalınayak Müzikhol” adlı oyun Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Altıdan Sonra Tiyatro tarafından Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’nde tiyatro severlerle buluşan “Yalınayak Müzikhol” adlı sonrası MSKM İdari Koordinatörü Tamer semerci tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.

“Yalınayak Müzikhol” nostaljik bir yaklaşımla geçmiş yıllarda kalan müzikhol gösterilerini getiriyor sahneye. Kentsel dönüşüm nedeniyle ortada kalan müzikholcüler, günümüz Türkiye’sindeki vahşi kapitalizmin, kentsel dönüşüm bahanesiyle sadece binaları, tiyatro salonlarını yerle bir etmenin yanı sıra; daha da önemlisi toplumsal, sanatsal, ahlaki değerleri de acımasızca ayaklar altına alıp çiğnemesini simgeliyor.

Müteahhitlikten başka iş yapamayan, mesleksiz kapitalistlerin geride bıraktığı enkazın içinden molozları aralayıp gün ışığına çıkan müzikholcüler, geçmişin naif yapımlarına satirik bir dille yeniden can suyu veriyor. Tükenmiş ayların kırpılıp yıldız yapılması misali, ışığı solan düşkün müzikhol yıldızlarının son antresi olan tuvaletçi kadın imgesi, eğlence dünyasının olduğu kadar toplumumuzun çizdiği eğriyi de yansıtıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.