Hoşgeldiniz  

ALTA SANAT GALERİSİ’İNDE SERAMİK SERGİSİ

admin | 16 Kasım 2013 | Genel, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

alta sanatAlta Sanat Galerisi’nde Çanakkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden; D.Berna Batur Gündüz – Şeref Doğan ve Halide Okumuş ‘un seramik eserlerinden oluşan sergi açılıyor.

Sanatçıların çeşitli çalışmalarından oluşan sergi, 16 Kasım Saat 16:00′ ile 20:00 arasında yapılacak olan açılış kokteyli ile başlayacak ve 8 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek, Pazartesi hariç her gün 12.00 – 18.00 arasında ziyarete açık olacak.

16 Kasım 2013 tarihinde Çanakkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden; D.Berna Batur Gündüz – Şeref Doğan ve Halide Okumuş ‘un seramik eselerinden oluşan sergi açılıyor.

Sanatçıların çeşitli çalışmalarından oluşan sergi, 16 Kasım Saat 16:00’ ile 20:00 arasında yapılacak olan açılış kokteyli ile başlayacak ve 8 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek, Pazartesi hariç her gün 12.00 – 18.00 arasında ziyarete açık olacak.

 

ALTA SANAT GALERİSİ

Konaklar Mah. Söğüt Sok. Koza Sitesi 10.Blok Daire 1 4.Levent-İstanbul

Telefon: 0 212 282 69 65

ePosta: info@altasanat.com

www.altasanat.com

 

SERAMİK SERGİSİNDE ESERLARİ OLAN SANATÇILAR

D. Berna B. GÜNDÜZ

1969 Şanlıurfa’da’da doğdu. 1993 Hacettepe Üniversitesi GSF Seramik ve Cam ASD’ndan mezun oldu. 2000 ÇOMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Egitimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 1996 yılında ÇOMÜ Çanakkale Meslek Yüksekokulu Seramik Bölümü’nde Ögretim Görevlisi olarak göreve başladı. 2004 yılından itibaren ÇOMÜ GSF Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Çini Anasanat Dalında görevini sürdürmektedir. 1998 yılından itibaren yurtdışında ve yurtiçinde birçok karma sergiye katılmıştır.

“Anadolu topraklarında, uygarlık tarihi kadar eski olan seramik, farklı kültürlerin izlerini taşıyarak tarihe ışık tutan önemli bir araç olmuştur. Kültürümüzde önemli bir değeri olan seramiği yaşatmak adına, günümüz sanat anlayışı ve çağdaş tasarım ilkeleri doğrultusunda çalışmakta, bu bağlamda üzerinde yaşadığımız topraklarda varlıkgöstermiş uygarlıkların izlerini ironik bir dille ifade etmektedir.”

Şeref DOĞAN

1972 Balıkesir’de doğdu. İzmir DEÜ GSF mezunu. Dokuz kişisel sergi açan sanatçı, çeşitli ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların düzenlediği çok sayıda karma ve çağırılı sergilere katılmış ve etkinliklerde görev almıştır. 2002 yılından bu yana ÇOMÜ GSF de öğretim elemanı olarak çalışmaktadır. Sanatsal çalışmalarını kendisine ait atölyesinde sürdürmektedir. Son dönem eserlerini; seramiğin hacim, doku ve renk sınırsızlığında, tinsel dünyasının minimalist dışavurumundan ortaya çıkan içten, samimi, plastik, organik yüzey nesneleri oluşturmaktadır.

Halide OKUMUŞ

Ordu’da doğdu 1970. Ortaöğrenimini İstanbul Vefa Lisesi’nde, Lisans eğitimini MSÜ GSF Seramik – Cam Ana Sanat Dalında (1995), Yüksek Lisansı MSÜ Sos. Bil. Enst.’de (2000), Sanatta Yeterliği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enst.’nde tamamladı (2008). 1997 yılında ÇOMÜ’de öğretim elemanı olarak göreve başladı. Aynı üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesi,  Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Bir kişisel sergisi olan sanatçı, birçok karma sergi organize etmiş, çok sayıda karma sergiye katılmıştır.

 

Seramik, oluşum ve dönüşüm sürecinde kendi parçalarından kendini tekrar tekrar ortaya koyabilme özelliği ile maddenin korunumu sürekliliğinde döngü kavramını gösteren en somut malzemelerden birisi olarak, birlikteliğin, tekliğin, sonsuzluğun en iyi göstergesidir.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.