Hoşgeldiniz  

ALİ SAVAŞ ‘İLKEMİZ HAYAT BOYU EĞİTİM’

admin | 30 Mart 2017 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

HEM_ali_savas (0)Ataşehir’de 639 alanda, 44 branşta 10443 kursiyer sayısıyla öne çıkan kadınlarla toplamda 14085 kursiyere eğitim veren Halk Eğitim Merkezi, daha çok vatandaşa ulaşmak istiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Makamında ziyaret ettiğimiz Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş ile birlikte merkez bina, Cemile Besler ve Küçükbakkalköy Kurslar şubelerini ziyaret ederek değişik alanlarda eğitimlerine devam eden kursiyerlerin aldıkları eğitim yerinde gördük.

İLKEMİZ; HAYAT BOYU EĞİTİM

Hayat boyu eğitimin önemine dikkat çeken Ali Savaş, 7’den 70’e tüm yaş guruplarına yönelik mesleki, teknik, sosyal, kültürel ve hobi kursları açarak Ataşehirlilerin eğitim ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını kaydetti. Ali Savaş, eğitim hizmeti verdikleri binalarının yetersiz olduğunu, başka kurumlara ait binalarda kurslar açarak eğitim taleplerini karşılamaya çalıştıklarını belirtti.

SEVEREK, İSTEYEREK KURSLARA DEVEM EDİYORLAR

Israrla devamı yönünde taleplerin, idareci ve eğitmenlerden memnuniyetlerin dile getirildiği ve severek, isteyerek kurslara devem ettiklerinin vurgulandığı ziyaretler sırasında, kadınların ağırlıklı olduğu kursiyerlerin yaptıkları iş ve işlemleri sevgiyle, isteyerek yapıyor olmaları da dikkatten kaçmadı.

AİLE EKONOMİLERİNE ÖNEMLİ KATKI

Hayat boyu eğitim ilkesinden hareketle örgün eğitimin dışındaki vatandaşları eğitim faaliyetlerine dahil ederek, kendilerini geliştirmeleri, yenilemeleri ve meslek sahibi olmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş, kurslarda verilen mesleki eğitim ile iş imkanı bulan vatandaşların aile ekonomilerine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

DAHA FAZLA VATANDAŞA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Çalışmalarını halka duyurarak daha fazla vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizen Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş, Milli Eğitiminin temel ilke ve prensiplerine bağlı, milli kültürün korunması ve yaşatılmasını hedef alan, halkın her kesiminin faydalanabileceği eğitim faaliyetlerini yapan yaygın eğitim kurumu olan Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) 2016 -2017 döneminde; 44 branşta 14085 kursiyere eğitim verdiğini kaydetti.

44 BRANŞ, 639 ALANDA 14085 KURSİYER

Mesleki ve teknik alanda 334, genel alanda 280 ve 25 okuma yazma eğitim kademelerinde açılan 639 kursta toplamda 14085 olan kursiyerlerde kadın kursiyerlerin ağırlığı dikkat çekiyor. Toplam kursiyetler içinde 3642 olan erkek kursiyere karşı kadın kursiyer 10443 sayısıyla öne çıkıyor.

ATAŞEHİR HEM BİNASI YETERSİZ

Kendilerine ait eğitim amaçlı kullanabilecekleri binanın olmadığını merkez binasının kendi ihtiyaçlarını da karşılamadan uzak olduğunu vurgulayan Ali Savaş, Ataşehir’de okulların da arasında olduğu kamu binalarını kurs alanı olarak kullandıklarını, bunun dışında; talep eden dernek ve STK’ların kendi alanlarında da kurs açarak eğitmen desteği verdiklerini ifade etti.

44 BRANŞTA KURS

14 yaşı üzeri herkesin katılabildiği Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından ücretsiz olarak açılan kurs alanlar:

Bilgisayar Kullanımı, Web Tasarımı, Grafik Tasarımı, Bilgisayarlı Muhasebe, Fotoğrafçılık, İngilizce, Halk Oyunları, Aşçı Çıraklığı, Kuaförlük, Ebru, Resim, Makina Nakışı, Gitar, Bağlama, El Nakışı, Cilt Bakımı, Giyim, Sahne Makyajı, Türk Sanat Müziği, Ahşap Rölyef, İğne Oyası, Havuz Operatörlüğü, Emlak Danışmanlığı, 0-18 Yaş Aile Eğitimi, Arıcılık, İşaret Dili, Diksiyon, Ahşap Oymacılığı, Cam Biblo, Çinicilik, Görsel Programlama, Mefruşat, Kırkyama, Gümüş Telkari, Takı Tasarımı, Hijyen Eğitimi, Piyano, Yan Flüt, Org, Ses Eğitimi, Güzel Sanatlara Hazırlık, Keman, Badminton, Pilates, Seramik

ATAŞEHİR HEM KURS YERELERİ

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Merkez Binasındaki kurslarla birlikte kendine ait Cemile Besler, Küçükbakkalköy, İçerenköy kurslar şubelerinde eğitim veriyor.

Ayrıca Ataşehir HEM; Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi, Ataşehir Kız Öğrenc,i Yurdu, Acıbadem Üniversitesi, Trabzonlular Derneği, Sinoplular Derneği, Mantar Serası, Muammer Güler Kız Yurdu’nda da gelen talepler doğrultusundaki alanlarda açılan kurslarda Ataşehirlilere ve Ataşehir dışından gelen vatandaşlara eğitim veriyor.

AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİ HEM’DE

17 kurs merkezinde ve 18 okulda devam eden kursların yanı sıra Ataşehir Belediyesi Kurs merkezleri ve İSMEK Kurs merkezlerinde açılan kurslar ile Açık Lise öğrencilerinin iş ve işlemleri de Ataşehir Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.