Hoşgeldiniz  

Ak Partili Gençler Mursi’nin İdam Kararını Kınadı

admin | 24 Mayıs 2015 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

ak_Atasehir_mursi_destek_misirAk Partili gençler ‘Ataşehir Tek Yürek, Mursi’ye Tam Destek’ sloganıyla yaptıkları basın açıklaması ile Mısır’ın devrik lideri ‘Muhammed Mursi’nin İdam kararını kınadı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yasin Görgülü başkalılığındaki Ak Parti Ataşehir Gençlik Kolları yönetimi, Saat 20:00’da İçerenköy Carrefour önü Metro girişinde Mısır’ın devrik lideri“Muhammed Mursi”nin İdam kararına karşı basın açıklaması yaptı.

“Mursi’ye Destek, İdam Kararına Kınama”

Ak Parti Ataşehir İlçe Merkezi önünden başlayan “Ataşehir Tek Yürek, Mursi’ye Tam Destek” sloganıyla yapılan yürüyüşle geldikleri İçerenköy Carrefour yanındaki Metro girişi önünde yapılan basın açıklamasında Ak Parti Ataşehir Gençliği Mısır’ın devrik lideri “Muhammed Mursi” ye desteklerini gösterip Mısır yetkileri tarafından alınan İdam kararını kınadılar.

Atasehir_Ak_genclik_mursi_destek_misir (15)

“Mısır 2012’dan Bu Tarafa Batı İle Darbecilerin Emir Komutasında”

2012 yılından yapılan darbe ile seçimle gelen Mısır’ın devrik lideri“Muhammed Mursi”nin İdam kararına tepki için yapılan basın açıklamasında; Mısır 2012 yılından bu tarafa batı ile ittifak yapan darbecilerin emir komutasına girmiştir. Seçimle gelmiş hükümete karşı askeri darbe yapılmış, sivil sesler bastırılmış, insan hak ve özgürlükleri askıya alınmış, yargı, yapılacak infazlara bir kılıf olarak kullanılmış ve kullanılmaya devam edilmektedir. Beş bin sivil masumun kanını döken zalimlerin, MURSİ için ölüm kararı alması, hiç de zor olmamıştır” denildi.

“Şeytani Planlar Kuranlar Yok Olacak”

Mısır’da Mursi için alınan idam kararı, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alınması olduğunun iddia edildiği Ak Parti Ataşehir Gençlik Kolları tarafından yapılan basın açıklamasında; halkına ve inancına ihanet edenlerin, şeytani planlar kuranların yok olmaktan kurtulamayacakları vurgulandı.

Atasehir_Ak_genclik_mursi_destek_misir (12)

“İsrail’in Filistin Zulmü İle Mısır’daki Arasında Fark Yok”

Ak Partili gençlerin de yoğun katılımla destek verdiği basın açıklamasında; “Kardeş Mısır halkının vesayetten kurtulması, ülkede demokratik sürecin yeniden işlerlik kazanması için darbeci cunta tecrit edilmelidir. İslam dünyası devletleri, gasp ettikleri milli iradeden el çekene kadar Mısır darbe yönetimi ile ilişkilerini askıya almalıdır. İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulüm ile Mısır’daki yaşananlar arasında bir fark yoktur” ifadelerine yer verildi

“Ortadoğu’yu ve Mısır’ı Otoriter Rejimlere Teslim Edenleri Kınıyoruz”

“Ülkemizde de Mısır’daki darbeci zalim ve katillere imrenen mihraklar, milli iradeyi tehdit etmektedirler. Kan ve zulüm üzerine iktidarlarını yerleştirmek isteyenlere bu millet izin vermeyecektir” sözleri ile milli irade vurgusunun yapıldığı açıklama; Ak Parti Ataşehir Gençlik Kolları olarak, eli kanlı darbecileri lanetliyoruz. Sözde insan hakları ve demokrasi havarisi gözüküp, Ortadoğu’yu ve Mısır’ı otoriter rejimlere teslim edip, katliamlara sessiz kalanları da nefretle kınıyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklama ile kınandı.

Atasehir_Ak_genclik_mursi_destek_misir (8)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.