Hoşgeldiniz  

Ak Parti İtiraz Etti, CHP’ye 400 Oy Geldi!

admin | 02 Nisan 2014 | Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

CHP_AKP_KARTALCumhuriyet Halk Partisi adayı Altınok Öz’ün kazandığı İstanbul Kartal’daki seçim sonuçlarına Ak Parti’nin itirazı ve geçersiz oyların yeniden sayılması talebi reddedildi.

Recep Kenan/haberinasli.com

AK Parti, CHP’nin Kartal’da seçimi kazanmasından sonra, 325 sandıktaki 13 bin geçersiz oyun yeniden sayılması ve tutanakların tekrar kayda geçirilmesi istemi ile seçim sonuçlarına itiraz etti.

Ak Parti’nin itirazını inceleyen Kartal İlçe Seçim Kurulu, birleştirme tutanaklarını yeniden inceledi. Birleştirme tutanaklarında yapılan inceleme ve sayımda, CHP’nin oyları yaklaşık 400 adet arttı ve CHP ile AK Parti arasındaki oy farkı 6 bini ulaştı. Yapılan değerlendirme sonrasında, Ak Parti’nin Kartal’da 325 sandıktaki 13 bin geçersiz oyun yeniden sayılması ve tutanakların tekrar kayda geçirilmesi yönündeki talebi ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. Ak Parti’nin Kartal seçim sonuçları ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmeye hazırlandığı iddia ediliyor.

AK Parti’nin itirazından sonra, gün boyunca Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünde CHP’liler ile AK Parti’liler arasında arbede yaşandı. Bülent Ecevit Kültür Merkezi önünde toplanan yüzlerce kişiye İlçe Seçim Kurulu’nun kararını açıklayan CHP’li Belediye Başkanı Altınok Öz, dağılmasını rica ettiği açıklamasının ardından kalabalık kısa sürede dağıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.