Hoşgeldiniz  

AK Parti Büyük Kongreye Davutoğlu’yla Gidiyor

admin | 11 Eylül 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

Ahmet_davutoglu - BasbakanSeçimler nedeni ile erkene alına AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi 12 Eylül 2015 Cumartesi Günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Kongreye 40 bin katılım bekleniyor..

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi, 12 Eylül Darbesi’nin yıl dönümünde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kongreye 40 Bin Partilinin Katılması

Ankara’da yapılacak olan AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’ne yaklaşık 40 bin partilinin katılması bekleniyor. 12 bin katılımcı salona alınacak. Geri kalan partililer ise salon dışından kongreyi takip edecek.

Kongreye katılacak olan delegeler ve partililer Türkiye genelindeki bütün illerden 1071 otobüs ile Ankara’ya getirilecek.

Geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı kongre için, yaşanan terör olayları nedeniyle ağırlaştırılmış program hazırlandı. Kongreye başta AK Parti’nin kurucuları olmak üzere üst düzey noktalarda görev almış isimleri davet edildi.

Abdullah Gül de Davetliler Arasında

Ak Parti’nin kurucularından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davetliler arasında. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun telefonla davet ilettiği Gül’ün kongreye gelmesi bekleniyor.

Kongrede, AK Parti Tüzüğü’nde yapılacak bir değişiklikle, 3 dönem kuralı dondurulacak. 25. Dönem Parlamento, erken seçime gittiği için milletvekilleri mevcut dönemlerini koruyacak. Yani 7 Haziran sonrasında 3 dönemlik olan milletvekilleri de 1 Kasım seçimlerinde listelerde yer alacağı belitiliyor.

50 kişilik MKYK’nın yarısına yakının değişmesi beklen AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’nde yapılacak tüzükte değişikliği ile “Kurucu Değerler Kurulu” oluşturulacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.