Hoşgeldiniz  

Ak Parti Ataşehir’de Şehitleri ‘Buğday Çorbası’ İle Andı

admin | 25 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset A- A+

Ak Parti Ataşehir_ 18 Mart Şehitleri anmaAk Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı Çanakkale zaferi ve şehitleri anma kapsamında düzenlediği bir etkinlikle  Ataşehir’de ‘Buğday Çorbası’ dağıtarak şehitleri andı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti İlçe Teşkilatı, Küçükbakkalköy’de düzenlediği etkinlikte; açtığı fotoğraf sergisi ile cepheden “Çanakkale Savaşı” görüntüleri ve dağıttığı karavana yemeği “Buğday Çorbası ve bir dilim peksimet” ile de o günlerden bir asker öğününü gözlerimizin önüne getirirken; askerlerimizin Çanakkale’de hangi koşullarda savaştığını görmemizi ve vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden verip şehit düşen ecdadımızı anmamıza aracılık yaptı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’ın da katıldığı Çanakkale Şehitleri Anma etkinliklerine; Ataşehir İlçe Başkamı Nimetullah Topu, Ak Parti Ataşehir İlçe Yöneticileri, partililer ve çok sayıda Ataşehirli vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİK RESİMLERİ

“Bu Yurdu Vatan Yapan ‘Cennet Gülleri’ Aziz Şehitlerimizin Anısına” sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz  itvhaber.com yaptığı özel açıklamada, Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihinde yerinin önemli olduğuna dikkat çekerek;”Bir milletin küllerinden doğduğu yerin adıdır, Çanakkale. Çanakkale birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, birlikte yaşamanın en güzel örneğidir. Çanakkale’ye dediğiniz zaman; Diyarbakırlısından Sivaslısına, Erzurumlusundan Muşlusuna, Saraybosnalısına velhasıl bu kadim milletin bütün fertlerinin bir araya gelip omuz omuza cephede, bin bir zorluklarla savaştığı ve bize bu cennet vatanı armağan ettiği yerin adıdır. Bu organizasyonu düzenleyen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Çünkü bizim bu günleri hatırlamamız lazım. Bunları yeni yetişen nesile, gençlere hatırlatmamız lazım. Bu vatan kolay kazanılmadı! Vatanın kolay kazanılmadığını göstermemiz lazım. Çanakkale’ye baktığınız zaman bu milletin ruhunu görürsünüz. Çanakkale bu milletin ta kendisidir. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu gün burada Çanakkale’nin o günkü atmosferini hatırlatan; buğday çorbasını dağıtarak yokluklar içinde savaşan şehitlerimizi anlamamızı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin emanetlerini daha iyi yerlere taşımak için daha çok çalışmalıyız. ”

Etkinlikle ilgili Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu ise, geçen yılda yaptıkları etkinliği tekrarladıklarını hatırlatarak; Çanakkale Savaşı’nı konu alan bir sergi ile Çanakkale Şehitleri’nin son yemeği olan “Buğday Çorbası”nı onları, şehitleri daha iyi anlamak adına vatandaşlara dağıtıklarını ve o atmosferi yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti.

“Ataşehirlilerin bu tür etkinlikleri seviyor. Ama maalesef yeterince yapılamıyor bu tip etkinlikler.”diyerek Ataşehirlilerin şehitlere karşı duyarlı olduğuna dikkat çeken Nimetullah Topu; “Ak Parti Ataşehir İlçe Örgütü olarak biz elimizden geldiği kadar bu tip etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz.”diye konuştu

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.