Hoşgeldiniz  

AK PARTİ ATAŞEHİR 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

admin | 15 Temmuz 2017 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Üst Manşet A- A+

ak-parti-atasehir-15-temmuz (2)15 Temmuz 2016’da ihanet çetelerinin bertaraf edilen darbe girişimlerinin yıldönümünde Türkiye’de olduğu gibi Ataşehir Ak Parti İlçe Başkanlığı, geçen yıl bir aya yakın bir süre nöbet tuttukları İlçe Binasının önünde anma töreni düzenledi. Konuşmacıların ortak sesi, 15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız sloganı oldu.

Ak parti İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik adı altında düzenledikleri anma töreninde darbecileri bir kez daha lanetlediler ve bir daha bu tür olayların olmaması için dua ettiler.

Anma törenine; Ak Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İl başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş,  Ataşehir’ den sorumlu İl Yönetim Kurulu üyesi Altuğ Karataş, İlçe Emniyet Müdürü  Oğuz Kaan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican,SKM Başkanı Sinan Ayrancı, İlçe teşkilatı, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Görgülü, Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, STK temsilcileri, Mahalle teşkilatları ve partililer katıldı.

Bir yıl önceki ruhla katılan ve yoğun ilgi gösteren partililer attıkları sloganlarla, bu tür ihanet çetelerine karşı her zaman mücadele edeceklerinin mesajını bir kez daha kendi tabirleri ile demokrasi meydanında verdiler.

Anma töreninde şehitler için sela, Kuran-ı kerim tilaveti ve duaları ardından İstiklal marşı okundu.

Toplanan partililere hitaben konuşan İlçe Başkanı Av.M. Naim Yağcı; “ O ihanet gecesini yaşadığımız alanda anma töreni düzenliyoruz.  15 Temmuz 2016 tarihinde tam bu saatlerde darbe girişimi haberini aldığımızda, daha ilk başlarda ne olduğunu anlamadığımız, adını koyamadığımız, hatta bu saatte darbe olmaz, böyle bir girişim olmaz diye bu alandaydık.  Gecenin ilerleyen saatlerinde ihanet girişiminin ne kadar ciddi bir yapılanma ile milletin vergilerinden aldıkları maaş ve giydikleri üniformalarla milletin silahını yine millete korkusuzca sıktıklarını, halkımızın iradesine sahip çıkması sonrası tanklarıyla, toplarıyla, uçaklarıyla silah sıkmaya başladılar. Milletin buna fırsat vermediğinin 1.Yıldönümünde destan yazan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

Yağcı; “ Milyonların inanarak zaferle taçlandırdıkları o geceyi, ihaneti ve ihanet edenleri asla unutmayacağız. 15 Temmuz gecesinin kahramanlarını da her daim rahmet ve saygı ile anacağız. Canları pahasına mücadele ederek bu güzide vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizi bu emanetin her zaman koruyacağız. Onların ailelerine ve yakınlarına en iyi şekilde bakacağız. Bu zaferimizi aynı duygularla bütün dünyaya göstereceğiz.  Başta 15 Temmuz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” diye konuştu.

İlçe başkanından sonra konuşan İl Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Karataş; “15 Temmuz gecesi, Ataşehir’de, Kısıklı’da, Köprü’de ihanet çeteleri tarafından sıkılan kurşunlara karşı milletimiz, dimdik duruşu ile tarihe altın harflerle bir destan yazdı. Allah’a şükür Ömer Halisdemir gibi kahramanlarımız ile asla yenilemeyeceğizi bir kez daha gösterdik. Rabbim hainlere fırsat vermesin diyor şehitlerimizi rahmetle anıyorum” şeklinde ifade etti.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da; “ Şehitlerimiz yaşıyor, vatanı böldürtmemek için de onlar manen bizden daha çok çalışıyorlar. Geçen bir yıl içinde gördük ki bizim nöbet kaldığı yerden devam ediyor. Hepinizin heyecanının ne kadar yüksek olduğunu görüyorum. Hepinizi tebrik ederim. O günün kahramanlarını, o günün şehitlerini, o günün kahraman gazilerini asla ve asla unutmayacağız. Bu cennet vatanımızı ihanet şebekelerine teslim etmeyeceğiz. Bundan sonrada birlik ve beraberlik ruhu ile yüreğimizle, kalbimizle ve bilgimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vatan hepimizin, sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş ve İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım günün anlamına ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşırken, bu millet ihanet çetelerine karşı destan yazdı. Bu ruh olduğu müddetçe bu ülkeyi kimse bölmeyecek, ihanet çeteleri de dün olduğu gibi gerekli cevabı yine bu milletten alacaklardır dediler.

İlkokul öğrencisinin bayrak şiirini seslendirmesinin yanı sıra bazı vatandaşların da yazdıkları şiirlerle Demokrasi nöbeti tutmaya gelenlere duygularını aktardılar.

AK Parti Kayışdağı Mahalle Birimi Kadın Kolları tarafından 15 Temmuz Şehitleri için helva dağıtıldı. Gece vatandaşların katılımıyla nöbet devam etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.