Hoşgeldiniz  

Ahmet Davutoğlu Ekibi İle Parti Kuruluş Başvurusunu Yaptı

admin | 12 Aralık 2019 | Gündem, Manşet, Siyaset, Son Dakika, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, uzun süredir hazırlığı yapılan parti kurma sürecinde yeni bir aşama kaydederek, ekibi ile yeni partinin kuruluş başvurusunu yaptı.

İsmi “Gelecek Partisi”, ambleminin “Çınar Yaprağı” olduğu iddia edilen yeni partinin kurucular ekibinde yer alan eski milletvekili Ayhan Sefer Üstün, kurulacak yeni partinin dilekçesini İçişleri Bakanlığına teslim etti.

Partinin kurucular kurulu listesinde yer alan Üstün, Selçuk Özdağ, Feramuz Üstün ve beraberindeki partililer ile bakanlık binasına gelerek yeni partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığının ilgili birimine teslim etti.

Üstün ve partililer, yaklaşık 2,5 saat sonra çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, parti kuruluş dilekçesini teslim ettiklerini söyledi.

13 Aralık Saat 10.00’da Bilkent Otel’de yeni partinin adı, 150 civarında bir kurucular kurulu üyesi, amblemi ve programının tanıtımı yapılacak.

“KURUCULARIN TEK TEK SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİ SORGULANIYOR”

Siyasi Partiler Kanunu’na göre kurucular kurulu listesinde yer alan kişilerin başka bir siyasi partide üyeliğinin olmaması gerektiğini anlatan Üstün, bu konunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına sorularak tespit edildiğini belirtti.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.