Hoşgeldiniz  

Afetzedelerde 13 yılın ardından yaşanan sevinç

admin | 16 Kasım 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

1999 Marmara Depremi mağdurları ile 2009 İstanbul sel felaketinde evsiz kalan 58 afetzede, Vali Mutlu’nun da katılımında çekilen kura ile bugün yeni evlerine kavuştu.

Afetzedelerde 13 yılın ardından yaşanan sevinç

1999 Marmara Depremi mağdurları ile 2009 İstanbul sel felaketinde evsiz kalan 58 afetzede bugün yeni evlerine kavuştu

1999 Marmara depremi sonrasında evlerinde ağır hasar oluşan ancak açılan davalar nedeniyle konut alamayan 51 hak sahibi ile 2009`da meydana gelen su baskınlarında evleri ağır hasar gören 7 afetzede 13 yıl aradan sonra bugün yeni evlerine kavuştu. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) başkanlığı tarafından TOKİ`den alınan evler için kura çekimi yapıldı.

Eminönü Halk Eğitim Merkezi`nde noter huzurunda gerçekleşen kura çekimine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve hak sahibi vatandaşlar katıldı. 34 tanesi Kayabaşı`nda 24 tanesi ise Ayazma`da bulunan evler için ilk kurayı Vali Mutlu çekti. Vali Mutlu`nun ilk çektiği isim hak sahibi Fikriye Özdemir oldu. Özdemir`e ev yine Vali Mutlu`nun çekimi ile Kayabaşı`ndan çıktı. Mutlu`nun başlattığı kura daha sonra hak sahiplerinin çekimleri ile devam etti. Her kura çekiminin ardından noter huzurunda kayıt işlemleri yapıldı.

Kura çekiminin ardından basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “58 konutu kuraları çekmek kaydıyla bugün hak sahiplerine veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Öncelikle rabbim vatandaşlarımızı her türlü afetten muhafaza etsin. Gönül ister ki afetleri yaşamayalım ama her afet sonrasında devletiin imkanları bugün olduğu gibi afetzede vatandaşlarımızın yanındadır. Yaraları sarmak için büyük çabalar sarf ediliyor.” diye konuştu.

Konutların AFAD vasıtası ile TOKİ`den alındığını belirten Vali Mutlu, ‘‘Kayabaşı ve Ayazma bölgelerindeki 58 evde vatandaşlarımız geçip huzur içinde yaşayacaklar. Bu konutlar 64 bin lira ile 102 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipliği durumuna göre vatandaşlarımız yıkılan evinin bedeliyle ilgili aradaki farkı ödemek suretiyle veya tam karşılıyorsa herhangi beden ödemeksizin almış olacak” şeklinde konuştu.
13 yıl aradan sonra hak sahibi oldukları evlerine kavuşan vatandaşlar buruk da olsa sevinçlerini ifade ettiler.Kura ile kendisine Ayazma konutlarından ev çıkan Mustafa Örmeci “İyi duygular içindeyim. Süreç uzun olduğu için pek mutlu değilim. Buruk bir sevinç yaşıyorum. İnşallah bundan sonra hayatımız iyi olur.“ dedi.

Kuradan ve kura için sağlanan şeffaflıktan dolayı mutlu olduğunu belirten bir başka hak sahibi Deniz Dönertaş “14 yıldır beklediğimiz bir gündü. Zor yıllar geçti. Fakat devletimizin bugünkü organizasyonu takdire şayandır.“ dedi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.