Hoşgeldiniz  

Vali Mutlu ‘Adaletin olduğu yerde refah ve huzur olur’

admin | 01 Ağustos 2012 | Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İlim Yayma Vakfı ve İstanbul Sebahatin Zaim Üniversitesi’nin birlikte tertip ettiği iftar programına katıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Artvin AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, İlim Yayma Vakfı Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen,İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ramazan Evren, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat ve bir çok davetlinin katıldığı iftar programı İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleşti.

İftar sonrası bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bu akşam tarihi Mehmet Akif Ersoy ve birçok önemli ismin yetiştiği mekândayız. Dostlar ve güzellikler bir aradayız. Bu akşam dostluğu, sevgiyi paylaşıyoruz” dedi.
Hedeflerimizde insanlığa hizmet var

İlim Yayma Vakfı’nın 1951 yılından beri çok güzel projelere imza attığını hatırlatan Vali Mutlu, “Sebahattin Zaim Hocamızı da rahmet ve minnet ile anıyoruz. İdeallerimiz var, hedeflerimizde insanlığa hizmet var. Medeniyetin ve insanlığın üç önemli öğesi var. Bu öğelerden bir tanesi ilimdir. İlim medeniyettir. Medeniyet ilimle olur. Medeniyette adalet olmalı. Adaletin olduğu yerde refah ve huzur olur. Bir diğer öğe ise, sanat ve kültürdür. Yani bu üç öğe ile medeniyet tamamlanır ve insanlığa hizmet edilir. İlmin üzerinde hassasiyetle durmalıyız” ifadelerini kullandı.

Geleceği ve gençliği yetiştirmek için büyük çaba gösterdiklerini belirten Vali Mutlu, medeniyetin zamanla ilerleyeceğini ve toplumumuzun daha iyi yerlere geleceğini söyledi.

İlim Yayma Vakfı Başkanı Yücel Çelikbilek ise yaptığı konuşmada, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya katılımlarından dolayı teşekkür etti. Çelikbilek, “ Vakfımıza destek veren kurucularımıza teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Sebahattin Zaim Hocamızı da bu vesile ile rahmetle anıyoruz” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.