Hoşgeldiniz  

Abdullah Gül Son Vedasında Başbakanı Açıkladı

admin | 20 Ağustos 2014 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

gul_erdogan_basbakanSon veda resepsiyonunda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Erdoğan’ın yerine kim geçeceğini açıkladı. Gül, yeni Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu’nu işaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Veda resepsiyonunda yaptığı açıklamada Erdoğan’ın yerine Ahmet Davutoğlu’nun geçeceğini ifade ettiği konuşmasında, “Gördüğüm kadarıyla Davutoğlu görevi devralacak, Davutoğlu umarım başarılı olur”diyerek Başabakan ve genel başkan arayışında sona gelindiğini belirtip; “Bizim cenahta bana karşı saygısızlıklar oldu” sözleri ile dava arkadaşlarına sitem etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu siyasete de devlet hayatına da kazandıranın kendisi olduğunu belirten Abdullah Gül, AK Parti’ye ne zaman döneceği hakkında da; Politik kimliğime dönmemden daha doğal bir şey olamaz. Partiye ne zaman üye olacağım formalitedir, ben kurucuyum. Partimin başarılı olması için tecrübelerimi aktaracağım dedi.

Partinin kongresinin Cumhurbaşkanlığını devretmeden bir gün önce olacağına dikkat çeken Abdullah Gül, “Görüldüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey. Ahmet Bey’i, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim. Başbakan olduğumda büyükelçi yaptım hatırlarsanız. Daha sonra Dışişleri Bakanlığı’nda yanımda oldu, beraber olduk. Bizden sonraki jenerasyonun, bizim dava akımı içerisindeki değerli isimlerinden birisi. Tabii ki, inanıyorum ki çok başarılı olur. Kendisinin başarılı olması Türkiye’nin başarısı olacaktır. Tabii ki hepimiz de birikimlerimizle destek oluruz” sözleri ile Erdoğan’ın yerine Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacağını işaret etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.