Hoşgeldiniz  

8 Mart kutlamaları Ataşehir’de devam ediyor

admin | 08 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet A- A+

gamzeAtaşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

“EKMEK DE İSTİYORUZ, GÜL DE…” sloganı ile yola çıkan Ataşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu etkinlikler kapsamında yer alan Keman Sanatçısı Aida Pulake ile Piyanist Jerji Aji’nin konseri ile “Cumhuriyet ve Kadın” konulu panel, Doğuş Üniversitesi K Blok – Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Doğuş Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile yazarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 8 Mart kutlamaları için Anadolu’nun dört bir yanından gelen üretici kadınların büyük ilgi gösterdiği etkinlik Keman Sanatçısı Aida Pulake ile Piyanist Jerji Aji’nin konseri ile başladı.

Ataşehir Belediyesi kadınların yanında

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen Açılış konuşmasında “Bu etkinliklerin gerçekleşmesinde büyük rol oynayan Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. Prof. Erkmen daha sonra konuşmasını yapmak için Ataşehir Belediyesi Dünya Kadınlar Günü Etkinlikler Koordinatörü Gamze Akkuş İlgezdi’yi kürsüye davet etti.

“Göreve geldiği 2009 yılından bu yana Ataşehir’de kadınlar ve genç kızlarımız için önemli sosyal sorumluluk projeleri geliştiren ve her zaman onlara destek olan Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin kadınlara ve değerli konuklara selam ve muhabbetlerini getirdim” diye konuşmasına başlayan Gamze Akkuş İlgezdi şunları söyledi: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınlarının; eşitliğine, kalkınmalarına, ekonomik bağımsızlığına, sosyal hayatta var olmalarına ve daha huzurlu bir yaşam özlemlerini dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün emekçilerin, işsizlerin, namus, töre cinayeti gerekçeleriyle öldürülen, katledilenlerin, dünyanın yarısını oluşturmasına rağmen yaşamda hükmü olmayanların, daha doğrusu yok sayılanların günüdür. ‘Toplumun başarısızlığının asıl sebebi kadınlara karşı olan bilgisizlikten ileri gelir, bir toplumun bir organı faaliyette iken, diğer bir organı işlemez ise o toplum felç olur’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün topraklarının kadınıyız. Ne mutlu bize…”

Gamze Akkuş İlgezdi, “Tarlada, fabrikada, sanatta, eğitimde kısacası hayatın her alanında var olan ve üreten kadınların 8 Mart’ını kutluyor ve onlara selam gönderiyorum” dedi. Gamze Akkuş İlgezdi, konuşmasını Jomes Oppenheım’in Ekmek ve Gül şiirini okuyarak tamamladı. Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen, etkinliğe katkılarından dolayı Gamze Akkuş İlgezdi’ye plaket verdi.

Cumhuriyet ve Kadın konulu panel ile devam eden etkinlikte, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Nazan Moroğlu, Araştırmacı Yazar Orhan Karavelli ile Prof. Dr. Devrim Erbil görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte ayrıca Türkiye’nin dört bir yanından gelen üretici kadınlara başarı belgeleri verildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.