Hoşgeldiniz  

7 TEPELİ İSTANBUL’A 7 ESERİN TARİHİNİ VERDİ

admin | 12 Haziran 2016 | Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

binali_yildirimBaşbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Kirazlı metro hattı temel atma töreninde, Avrasya Tüneli, Osmangazi ve YSS Köprüsü, İstanbul trafiği eylem planı için tarih verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

2018’in sonunda açılması planlanan 9 kilometrelik mesafeyi 10  dakikada katededcek Bakırköy-Kirazlı metro hattı projesi temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da yapılan dev projelerin hizmete açılacağı tarihleri verdi.

Yıldırım, Avrasya Tüneli’nin 20 Aralık’ta, 3. köprünün 26 Ağustos’ta, 3. havalimanının 26 Şubat 2018’de, İstanbul-İzmir otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü’nün ise 30 Haziran’da açılacağını söyledi.

Metro hattı temel atma töreninde, 142 milyon İstanbullunun Asya’dan Avrupa’ya dakikalarla geçtiğini kaydeden Başbakan Binali Yıldırım,   “İşte hizmet bu” diyerek selendi konuşmasında; “İstanbul’a ne yaparsak, ne projeler kazandırırsak azdır. Bizim İstanbul’a borcumuz var. Gençliğimiz bu şehirde geçti, en güzel hatırlarımızı İstanbul’la birlikte yaşadık. İstanbul’a daha çok eserler kazandıracağız. 7 tepeli İstanbul’a 7 yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul-İzmir’i komşu kapısı yapacak otoyolu ve Osmangazi Köprüsü, İstanbul-Ankara Hızlı Treni, havaalanı ve sonuncusu Kanal İstanbul” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.