Hoşgeldiniz  

7 Haziran ‘Balkon Konuşması’ HDP’den

admin | 08 Haziran 2015 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

HDP_selahattin_demirtas7 Haziran Genel Seçiminde önemli başarı kaydeden HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ İstanbul İl Merkezi’nde açıklama yaptı.

Öncelikle bu seçim kampanyasının demokratik özgür bir ortamda gerçekleşmediğini ifade etmek isteğini belirterek konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş özetle şu açıklamaları yaptı:

Büyük bir eşitsiz devlet gücüne karşı, bir partinin iktidar partisinin devletin bütün olanaklarını arkasına alarak yürüttüğü bir kampanyaya, kampanya bir taraf saldırıya karşı bizler Türkiye’nin ezilenleri olarak, Türkiye’nin yoksulları emekçileri olarak, barıştan adaletten özgürlükten yana olanları olarak, muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik. Hepimize bütün Türkiye’ye şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Bu seçimde özgürlükten demokrasiden barıştan yana olanlar kazanmış, baskı otoriterlik kibirli duruştan yana olanlar ve kendini Türkiye’nin tek sahibi gibi görenler kaybetmiş, gerilemiş, yenilmiştir. Kazananlar Türkiye’nin özgürlüğüne sevdalı olanlar olmuştur. Bu zafer evet bütün ezilenlerin, Kürtlerin Türklerin Ermenilerin Boşnakların bu ülkede yaşayan bütün etnik kimliklerin, Alevilerin Sünnilerin Ezidilerin kim varsa inancıyla birlikte özgürce yaşamak isteyen bütün ötekileştirilmişlerin ortak zaferidir.

Bu zafer, işçilerin, işsizlerin, köylülerin, çiftçilerin ezilenlerin yani emeği sömürülenlerin yani solun ortak zaferidir. Bu zafer, ülkede demokratik sivil bir anayasa çoğulcu bir anayasa isteyenlerin 12 eylül darbe anayasasına ve onun dayattığı yüzde 10’luk seçim barajına karşı duranların ortak zaferidir. Demokratik çözüm ve barış isteyenlerin, Kürtlerin de bu ülkede onurlu bir halk olarak yaşamalarını istiyorum diyenlerin ortak zaferidir. Ve en çok da bu ülkenin kadınlarının ortak zaferidir.

Bizler seçim kampanyası boyunca, meydanlarda ne söylediysek arkasındayız. Ne söz verdiysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Türkiye HDP’dir, HDP Türkiye’dir. Bunu başarmış olmanın büyük gururunu, bu zaferin büyük onurunu hep birlikte yaşamayı hak ediyoruz. Ve AKP bu kibirli tavrıyla Kürt sorunu yoktur diyerek, müzakere yoktur, çözüm masası yoktur diyerek, Türkiye’nin doğusunda sıfırlanmıştır. Bu yönünü altını çizerek vurgulamak istiyorum.

Bize inanarak hangi gerekçeyle bize oy vermiş olursa olsunlar, hiç kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Bize emaneten oy vererek de HDP’nin demokratik siyasetin önünü açmak isteyenleri de mahcup etmeyeceğiz.

Ve bu saat itibariyle Türkiye’de artık başkanlık tartışması, diktatörlük tartışması son bulmuştur. Türkiye uçurumun kenarından dönmeyi başarmıştır.

Bu muazzam zaferin ortaya çıkmasında milyonların emeği var. bir üst akıl değil, bir komplo aklı değil, komplo çirkef akıl değil, halkın ortak aklı var. HDP Türkiye’nin Türkiye halklarının aleyhine hiçbir programın içinde olmadığı gibi bu saatten sonra da olmayacaktır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.