Hoşgeldiniz  

65 Yaş Üstü Ve Kronik Hastaların Dışarı Çıkmaları Sınırlandı

admin | 21 Mart 2020 | Genel, Gündem, Manşet, Sağlık, Türkiye, Üst Manşet A- A+

İçişleri Bakanlığı, saat 24.00’ten itibaren 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmalarını, açık alanlarda dolaşmalarını sınırlandırıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bakanlık yaptığı duyuruda; koranavirüs (Kovid 19) salgını ile mücadele tedbirler kapsamında 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı olanların 24.00’ten itibaren dışarı çıkmalarının, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmalarının sınırlandırıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Saat 24.00 itibarıyla 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır.” ifadesine yer verildi.

İçileri Bakanlığı Sosyal Medya hesabından sınırlamayı; “21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı.” İfadeleri ile duyurdu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.