Hoşgeldiniz  

admin | 03 Haziran 2019 | Ataşehir CHP, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

23 Haziran yenileme seçimini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın halka karşı psikolojik bir mücadele yürüttüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan İlgezdi, “Yaratılan bütün karamsar atmosfere karşın hiç olmadığımız kadar aydınlığa yakınız. Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin 100. Yılında, 31 Mart seçimleriyle kentlerimizi saran umut, aydınlık ve gelecek güzel günler beklentisi 23 Haziran’da büyüyerek yoluna devam edecektir.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi: Bilinçli bir şekilde karamsarlık, çaresizlik duygusunu egemen kılmaya çalışıyorlar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın halka karşı psikolojik bir mücadele yürüttüğünü belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ülkenin umudunu, halkın geleceğe olan güvenini yok eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Bir taraftan çaresizlikten kendini yakan insanlarımız diğer yandan bu ülkeyi terk eden binlerce üretken beyin bu ülkenin ne denli kötü yönetildiğinin delilidir.

Yolun sonuna geldiğini gören AKP iktidarı; ayakta kalmak, iktidarını sürdürmek adına ülkemizi daha önce tanıklık etmediği kadar büyük bir felakete sürüklüyor.

Ekonomide derinleşen kriz, diplomasideki çelişkili tavırlar, siyasal ve toplumsal alanda yaratılan kutuplaşma ile YSK’nın son olarak İstanbul’da halkın hakkını gasp eden ve hukuku yok eden tavrı ile halkımızın gelecek umudunu karartmaya çalışmaktadır.

İktidar bilinçli olarak bir karamsarlık, çaresizlik duygusunu egemen kılmaya çalışmaktadır. Kitle psikolojisine dönük bu bilinçli müdahale; temelde insanları korkutarak, yıldırarak kendisine mecbur bırakmaya çalışmaktadır.

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin, halkın iradesinin gasp edilmesinin bir nedeni de 31 Martta ortaya çıkan umut, geleceğe yönelik tazelenen beklentiler ve bütün ülkeyi saran mutluluktur. Baskıcı iktidarların en korktuğu duygu halkta oluşan iyimserlik ve umuttur. İktidar bu güzel havayı dağıtmayı amaçlamaktadır.

Yaratılan bütün karamsar atmosfere karşın hiç olmadığımız kadar aydınlığa yakınız. Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin 100. Yılında, 31 Mart seçimleriyle kentlerimizi saran umut, aydınlık ve gelecek güzel günler beklentisi 23 Haziran’da büyüyerek yoluna devam edecektir.

Faşizme karşı verdiği mücadele ile dünya halklarının belleğinde yer edinen büyük sanat ve düşün insanı Bertolt Brecht’in söylediği gibi;  “Durduramayacaklar halkın coşkun akan selini”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.