Hoşgeldiniz  

admin | 25 Mart 2019 | Ataşehir Ak Parti, İstanbul, Manşet, Siyaset, Türkiye, Üst Manşet A- A+

Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı İstanbul Yenikapı Meydanı’nda buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhur İttifakı Yenikapı Meydanı’nda 31 Mart 2019 Yerel Seçim kapsamında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte katıldığı İstanbul ortak mitingi gerçekleştirdi.

Cumhur İttifakı kapsamında düzenlenen İstanbul ortak mitingine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılarak birer konuşma yaptılar.

1 milyon civarında katılımla Yenikapı Meydanında gerçekleştirilen mitingde Ak Parti İstanbul İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı sonrasında Cumhur İttifakı ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşması ile devam etti.

YENİKAPI RUHU İSTANBUL’U FETHEDEN RUHUN DEVAMIDIR

15 Temmuz’un hemen ardından 7 Ağustos’ta yine bu meydanda bir araya gelip dosta düşmana birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi göstermiştik.” Diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yenikapı ruhu İstanbul’u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Sayın Bahçeli ile AK Parti’ye ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş kardeşlerimle, Cumhur İttifakı’na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapı’dayız. Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk, tek gönül olduk, bir olduk, beraber olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Cumhur İttifakı, sadece iki partinin değil tüm Türkiye’nin, tüm milletin ittifakıdır. “Dedi.

İSTANBUL’U HER ALANDA TARİHİNDE GÖRMEDİĞİ HİZMETLERE KAVUŞTURDUK

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu andan itibaren Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı görevlerinde de İstanbul’a yapılan hizmetlerin takipçisi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı ve Ak Parti genel Başkanı Erdoğan, İstanbul’u her alanda tarihinde görmediği hizmetlere kavuşturduklarını ifade ederek; AK Parti iktidarları döneminde İstanbul’a yapılan Haliç Kongre Merkezi, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi hizmetleri hatırlatarak; “Gözü var görmez, dili var hakkı söylemez, niye? Kalpleri mühürlü” diye konuştu.

57 YOLCU GEMİSİ 22 HAT VE 110 İSKELEDE DENİZ ULAŞIMI HİZMETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara ve İzmir’de de Cumhur İttifakı adayı olarak çok tecrübeli isimleri aday gösterdiklerini vurgulayan, İstanbul’a bakanlıkların yanı sıra büyükşehir belediyesinin de çok büyük hizmetler verdiğini kaydeden Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP döneminde içinde hava alınamayan, mazot kokusundan durulmayan Ikarus marka eski otobüslerin son model, klimalı Mercedes, Man, BMC marka otobüslerle değiştirildiğini,  bin 596 olan otobüs sayısının 775 hatta 6 bin 265 araca çıkartıldığını, 1994’te sadece 10 deniz otobüsü olan İstanbul’da bugün 57 yolcu gemisi ve 2 arabalı vapur ile 22 hat ve 110 iskelede deniz ulaşımı hizmeti verildiğini ifade etti.

ADAYIMIZ BİNALİ YILDIRIM ABİDE OLARAK DENEYİMLERİNİ KOYACAK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki yeşil alan, park, spor alanı, gençlik merkezi hizmetlerini dile getirerek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım kardeşim bugüne kadar elde ettiği tecrübesiyle, bir defa İstanbul’a tecrübede bir abide olarak bütün deneyimlerini koyacak. Ve bütün bunlarla beraber çok ciddi çalışma noktasında da hırsı olan bir arkadaşımdır. Öyle gideyim erken yatayım, yok bilmem 8 saat mesai falan anlamaz. Gece geç saatlere kadar çalışır, böyle de birisi. Öyle yürüdük bu yolda. Şimdi bu gayretini, bu tecrübesini tamamıyla İstanbul’a teksif etmeye hazırlanıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde elde ettiği tecrübesi var, onları da İstanbul’a taşıyacak.” Diye konuştu.

 “İSTANBUL’A DEV BİR FİLM PLATOSU KURACAĞIZ”

Silivri’deki jeotermal ve sağlık kampüsü projesini, golf turizmine ilişkin çalışmaları, Yenikapı’da kruvaziyer limanı ve Galataport Tophane’deki kruvaziyer limanı projelerinin ayrıntılarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik’te de 400 milyon liralık bir yatırımla fuar ve kongre merkezini hayata geçireceklerini, İstanbul’un bu alandaki turizm kapasitesini artıracaklarını belirterek, İstanbul’a 900 milyon liralık yatırımla dev bir film platosu kuracaklarını, 500 milyon dolar film ihracatına ulaşacak bir plato kurma hedeflerinin olduğunu belirtti.

TUZLA BİYOTEKNOLOJİ VADİSİ KURULACAK

Erdoğan, İstanbul’a 6 milyar lira maliyetle Tuzla Biyoteknoloji Vadisi’ni kuracaklarını belirterek projenin İstanbul’a değer katacağını sözlerine ekledi. Tesiste antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar pek çok katma değerli ürünün üretileceğini, 20 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayrampaşa’da ve Pendik’te toplam maliyetleri 5 milyar lira olacak iki ayrı teknoloji merkezi kuracaklarını aktardı.

GÖKTÜRK’TE TARIMSAL TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ

Şehrin her iki yakasında haller kuracaklarını, üreticilerin doğrudan perakendecilerle buluşmasıyla gıda fiyatlarını ve bundan kaynaklanan enflasyonun da düşürüleceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan Göktürk’te tarımsal teknoloji geliştirme merkezini kuracakları bilgisini verdi.

Yenikapı Meydanında Cumhur İttifakı kapsamında düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

İSTANBUL GENELİ 22 İLÇEDE 25 YENİ KENT MEYDANI

“İstanbul genelinde 22 ilçede 25 yeni kent meydanı, Avrupa yakasında 7, Asya yakasında 11 olmak üzere 18 alanda seyir terasları, 22 yeni müze, 18 kültür merkezi, 12 gençlik merkezi yapacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Sarayburnu’nda yolu yerin altına alarak şehrimize Gülhane Parkıyla denizi ne yapacağız, birleştireceğiz. Artık orada yol Gülhane Parkı’yla Sarayburnu’nu bölmeyecek. Dolayısıyla sahile kadar gelenlerin inme şansı olacak. Ve şehrimize yeşillikler içinde yeni bir meydan kazandırmış olacağız. Bitmedi, Sirkeci-Yedikule arasındaki 8,5 kilometrelik kıyı boyunca da sanat hattı oluşturacağız. Servi ağaçlarının çevreleyeceği bu bölge, kültür, sanat ve tasarım etkinliklerine ev sahipliği yapacak.”

300 MAHALLEYE 955 KREŞ AÇACAĞIZ

“Şehrin her köşesinde 300 mahalleye 955 kreş açacağız. İstanbul’daki 200 bin engelli kardeşimize hizmet verecek 17 rehabilitasyon merkezi kuracağız. 39 ilçede dene-yap ve çocuk atölyeleri, millet kıraathaneleri açacağız.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.