Hoşgeldiniz  

4. Uluslararası Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali başlıyor

admin | 21 Ocak 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

tiyatro_1 Ataşehir Belediyesi tarafından “Yaşasın Tatil Yaşasın Tiyatro” sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çocuk Tiyatroları Festivali 25 Ocak’ta başlıyor. 

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çocuk Tiyatroları Festivali 25 Ocak’ta başlıyor. “Yaşasın Tatil Yaşasın Tiyatro” sloganıyla, her yaştan çocuğu birbirinden güzel tiyatro oyunlarıyla buluşturacak festival, 08 Şubat’a kadar devam edecek.

Her yıl olduğu gibi bu yılda, Ataşehirli çocukların yarıyıl tatillerini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geçirmeleri amacıyla hazırlanan Festivalde toplam 12 tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak. Festivalin bu yılki sürprizinde ise; Polonya, Romanya ve Macaristan’dan gelen çocuk tiyatrosu grupları, ülkelerinin oyunlarını sahneleyecek.

Şimdiye kadar yaklaşık 30 bin çocuğu tiyatro ile buluşturan ve bu yıl da 10 bin çocuğu tiyatroyla buluşturması beklenen festival öncesi bir açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali’ni bu yıl uluslararası bir festival haline getirecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ataşehirli çocuklara ve anne-babalara seslenen Başkan Battal İlgezdi şunları söyledi: “Eğitim; derslerden, sınavlardan ibaret değildir. Sizi hayata hazırlayacak, nasıl bir kişi olacağınızı belirleyecek olan derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel birikimlerinizdir. Biliyoruz ki Ataşehir’i yaşayacak ve yaşatacak olanlar sizlersiniz. Bu yüzden hiçbir sanatsal faaliyetten geri kalmamanızı ve Ataşehirli kimliğiniz ile gurur duymanızı istiyoruz.”

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenecek festivalde; oyunlar günde 2 seans olmak üzere saat 12:00 ve 15:00’da izlenebilecek.

Ücretsiz olan festival biletleri, Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi ve Ataşehir Novada AVM’de bulunan Ataşehir Belediyesi Bilet Noktası’ndan temin edilebilinir.

4. Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali’ndeki oyunlar ve gösterim tarihleri şöyle:

 

25 Ocak Cumartesi  —  Canan ve Afacan    —Tiyatro Çisenti

26 Ocak Pazar          —  Küçük Balık Bambam — Tiyatro Mie

27 Ocak Pazartesi    — Kuklacı     — Tiyatro Can’sın

28 Ocak Salı          — Korkuluk ve Karga — Şeker Şerbet Çocuk Tiy.

30 Ocak Perşembe   — Alaaddin’in Sihirli Lambası — Tiyatro Yeniden

31 Ocak Cuma         — Uçan Sandık — Grupa Studnia O. /Polanya

01 Şubat Cumartesi — Eder Usta’nın Düşler Atölyesi — Gri Sahne

03 Şubat Pazartesi   —  Gölgeler Dükkanı — Gölgeler Tiyatro Topluluğu

05 Şubat Çarşamba —  Külkedisi Harikalar Diyarında — Sarıyer           Sanat Tiy.

06 Şubat Perşembe  — Güneşe Yolculuk  — Uygur Çocuk Tiyatrosu

07 Şubat Cuma     — Büyücüler Düşler Ülkesinde — M. P. S./ Macaristan

08 Şubat Cumartesi — Çizmeli Kedi – Teatrul Gulliver Galat / Romanya

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.