Hoşgeldiniz  

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ TANIMAYI, TANITMAYI AMAÇLIYORUZ

admin | 16 Mayıs 2016 | Ataşehir, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

asiad_sivas (1)Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD), Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’ndeki merkezini milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı törenle açtı.

Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD) Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’ndeki merkezi milletvekilleri ve belediye başkanlarının katıldığı törenle açıldı.

Kısa adı ASİDAD olan Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği Küçükbakkalköy’deki Prestij Caddesinde yapılan törenle açıldı. ASİDAD Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Uluğ; “Atatürk’ün Cumhuriyetin temellerini attığı Sivas’ta 4 Eylül 1919 tarihinde yapılan Sivas Kongresi alınan kararlar bakımından en önemli kongredir” dedi.

ASİDAD’ın Küçükbakkalköy’deki dernek merkezinin açılış törenine;  CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Nurettin Sözen, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, CHP Pendik İlçe Başkanı Kemal Aycan, CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul Eski İl Başkanı Berhan Şimşek, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata, meclis üyeleri, STK temsilcileri ile Sivaslılar katıldı.

asiad_sivas (24)

DERNEĞİMİZ, KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ TANIMAYI, TANITMAYI AMAÇLIYOR

Derneğin amacını; kültürel değerleri tanımayı ve tanıtmayı, sosyal sorumluluk bilinciyle sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı, eğitim çalışmalarıyla örgütlü ve bilinçli bireylerin topluma kazandırılması olarak açıklayan ASİDAD (Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Uluğ, açılış konuşmasında, “Derneğimiz, Kültürel değerlerimizi tanımayı ve tanıtmayı, sosyal sorumluluk bilinciyle sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı, eğitim çalışmalarıyla örgütlü ve bilinçli bireylerin topluma kazandırılmasını amaçlamaktadır. Arkeologların yaptığı kazı ve araştırmalara göre Sivas tarihin ilk dönemlerinden itibaren bir şehir merkezidir. Birçok uygarlıklar Sivas’ta hüküm sürmüşlerdir. Atatürk’ün Cumhuriyetin temellerini attığı Sivas’ta 4 Eylül 1919 tarihinde yapılan Sivas Kongresi alınan kararlar bakımından en önemli kongredir” dedi.

STK’LARI VAR EDEN FAKTÖRLER AKTİVİTELERDİR

Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Uluğ, STK’ların önemine vurgu yaparak; “Yurttaşların hak ve ödevlerini öğrendikleri, taleplerini dayattıkları ve diğerleri ile tanıştıkları sürekli olarak herkese açık okullardır. Verilen göçler sonucu topluma yabancılaşan ve monotonlaşan insanlar tek taraflı propagandaya açıktır. Bu durum siyasi diktatörlükleri belirlemektedir. Bu sosyal hastalık gönüllü kuruluşlar ve dernekler vasıtasıyla tedavi edilebilir.  Toplumsal olarak bir dayanak oluşturur. STK’ları var eden faktörler aktivitelerdir. Amacımız sosyal projeler üretmek ve bunları hayata geçirmektir. Kapımız sadece Sivaslılara değil, bizimle çalışmak isteyen açık yürekli, aydınlık beyinli herkese açıktır” diye konuştu.

asiad_sivas (19)

ÖNCELİK, LİDER GENÇLERİ HAYATA KATMAK

Uluğ; “Önceliğimiz, çocuklara sadece burs vermek değil, sosyal ve kültürel açıdan donatmak ve lider gençler olarak hayata katılımlarını sağlamak birinci öncelliğimizdir.  Kadınlarımız bilinçli ve üretken bireyler olarak lokomotifimiz olacaklardır” şeklinde ifade etti.

asiad_sivas (38)

Battal İlgezdi, Her Kesimden İnsanı Kucaklayın

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, dernek başkanının kadın olmasının büyük avantaj olduğunu söyleyerek; “Derneğin Ataşehirimize hayırlı olmasını diliyorum. Dernek çalışmalarına siyaseti bulaştırmayın. Ataşehir’de yaşayan her anlayıştan, her kesimden insanı kucaklayın. Bu anlayışla çalışmalar daha sağlıklı daha başarılı olur” dedi.

STK’LARIN ÖNEMİNE VURGU

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, SİDAD Genel Başkanı Aziz Bozkurt ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak selamlama konuşmalarından sonra STK’ların önemine vurgu yaparak dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar dilediler.

SİDAD Genel Başkanı Aziz Bozkurt konuşmasının sonunda; “Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi’nin kendilerine bir yer sözü olduğunu hatırlatarak üyelerin huzurunda bir kez daha başkanımın desteğini bekliyorum “ dedi.

asiad_sivas (70) asiad_sivas (71)

DERNEKLER DAYANIŞMA VE BİRLİKTELİK SAĞLAR

Bir tarafının Sivaslı olduğunun altını çizen ve metropol şehirlerde yaşama tutunmanın zorluğuna dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, derneklerin dayanışma ve birliktelik sağladığını kaydederek; “İki yönlü hemşerim oluyorsunuz. Hem Ataşehirli olarak, hem de Sivaslı olarak. Benim bir tarafım Sivaslı.  Sizlerle olmaktan onur duyuyorum. ASİDAD’ın  Ataşehir’de yapılaşmasında emeği geçen yönetim kurulunu tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Metropol şehirlerde yaşama tutunmak çok zor. Dernekler, hem var olan kültürel değerlerimizi, ayrıldığımız topraklardan buraya gelip kaybetmemek, hem yaşatmak adına hem de dayanışmak adına, hep birlikte birbirimizin derdine ortak olma adına çok önemli yapılanmalardır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol tarafından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

ASİDAD Yönetim Kurulu şu üyelerden oluştu:

Sevgi Uluğ  (Başkan)

Tayyar Uçar

Gülperi Çil

Melek Durak

İbrahim Yıldız

Hüseyin Günveren

Feyzullah Metin

Zeynel Büyük

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.