Hoşgeldiniz  

3. Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali Başladı

admin | 01 Şubat 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Özel Haber, Türkiye A- A+

Atasehir_tiyatro-Ataşehirli çocukların yarıyıl tatilini eğlenceli ve öğretici bir şekilde geçirmelerini amaçlayan, Ataşehir Belediyesi’nce düzenlenen 3.Çocuk Tiyatroları Festivali başladı.

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3.Çocuk Tiyatroları Festivali başladı. Ataşehirli çocukların eğitim-öğretim döneminin yarıyıl tatilini hem eğlenceli hem de öğretici bir şekilde geçirmelerini amaçlayan festivalin ilk oyunu “Macera Treni” Tiyatrokare topluluğu tarafından sahnelendi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi de oyunu kızları Turnam Nehir ile birlikte izledi.

3. Ataşehir Çocuk Tiyatroları Festivali’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Değerli Ataşehirliler ve çocuklarımız, her yaştan çocuğu birbirinden güzel oyunlarla buluşturan festivalimize hoş geldiniz. Her yıl okulların ara tatile girdiği bu zamanlarda düzenlediğimiz çocuk tiyatroları festivalimizle; çocuklarımız hem eğleniyor, hem de tiyatro sanatına küçük yaşta sahip çıkıyor. Sanat çocuklarımızın eğitimlerinin vazgeçilmez öğelerinden biridir” dedi.

Yeni belediye binasında hizmet vermeye başladıklarını da ifade eden Başkan İlgezdi şunları söyledi: “Birkaç güne kadar tüm taşınma işlemlerimiz bitmiş olacak ve dağınık haldeki birimlerimiz tek merkezde buluşacak. Ayrıca bugün, bu tiyatro festivalimize ev sahipliğini yapan salonumuzun da ilk açılış günüdür. Bundan sonra etkinliklerimize belediyemize ait salonlarda devam edeceğiz.”

Tüm davetiyeleri tükenen ve toplamda 9 tiyatro oyununu kapsayan festival, 31 Ocak – 10 Şubat tarihleri arasında, günde 2 seans olmak üzere saat 12:00 ile 14:00’da gerçekleştirilecek.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.