Hoşgeldiniz  

25 Kasım’da ‘Kadın’ Çalışanlardan Tişörtlü Eylem

admin | 25 Kasım 2013 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Manşet A- A+

 kadin belediyeAtaşehir Belediyesi’nde kadın çalışanları, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kadın tasarımcıların Mor Çatı Kadın Vakfı’na destek olma amacıyla tasarladığı tişörtleri giyerek çalıştı.

Mirabel kız kardeşler, Dominik Cumhuriyeti’ndeki baskıcı rejime karşı verdikleri mücadele nedeniyle 1960 yılının 25 Kasım’ında vahşi bir şekilde yaşam hakları ellerinden alındı. Kız kardeşlerin hayat bağlarının koparıldığı tarih, kara bir leke olarak kaldı.  25 Kasım tarih sahnesinde 1981 yılından itibaren “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kabul edildi. Dünyanın dört bir tarafındaki kadınlar,  her 25 Kasım’da alanlara çıkıyor, şiddete karşı seslerini yükseltiliyor.

Ataşehir Belediyesi’nde çalışan 510 kadın da, dünyanın dört bir tarafında şiddete karşı ses çıkaran kadınların sesine  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadın tasarımcıların Gamze Saraçoğlu, Jale Hürdoğan, Simay Bülbül, Elif Cığızoğlu ve Ayşe Deniz Yeğin’in Mor Çatı Kadın Vakfı’na destek olma amacıyla tasarladığı tişörtleri giyerek, ses kattı. Kadın yönelik şiddete hayır diyerek belediye binasında bir araya gelen kadın çalışanlar, şiddete karşı durabilmek için hayatın her alanında birlikte olabilmenin önemine değindi.

Çalışanlar, Ataşehir Belediyesi’nin kadına büyük değer verdiğini, 2011 yılında Türkiye’nin ikinci ruhsatlı kadın sığınma evini kurarak da şiddete uğramış kadınlara kol kanat gerdiğini de dile getirdiler. Kadınların eylemine katılarak destek veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de, kadın çalışanların başlarının tacı olduğunu ve her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Ataşehir Belediyesi’nin kadın çalışanları, vatandaşlara 25 Kasım Pazartesi günü mesai bitimine kadar üzerlerinde Mor Çatı Kadın Vakfı’na destek olma amacıyla tasarlanan tişörtleriyle hizmet verdiler.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.