Hoşgeldiniz  

Ataşehir Perdeyi “Ben Bertolt Brecht “ile Kapattı

admin | 15 Nisan 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

IMG_0954Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl Mart ve Nisan aylarında organize edilen ve bu yıl beşincisi yapılan Ataşehir Tiyatro Festivali “Ben Bertolt Brecht” adlı oyun ile tamamlandı.

Festival’in kapanış gecesinde Dostlar Tiyatrosu “Ben Bertolt Brech” oyununu sahneledi. Çağımızın en büyük yazarlarından biri olan Bertolt Brecht’in şiir, öykü ve şarkılarından Genco Erkal tarafından tiyatroya uyarlanan oyunu Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde izleyicisiyle buluştu. Usta oyuncu Genco Erkal’a sahnede Tülay Günal’in eşlik ettiği müzikli kabare, piyanist Yiğit Özatalay’ın canlı performansı eşliğinde gerçekleştirildi.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında 4 Mart’ta başlayan ve 14 Nisan’da son bulan Festival süresince 15 farklı oyun sahnelendi ve yaklaşık 10 bin seyirci ücretsiz olarak tiyatroyla buluştu.

5.Ataşehir Tiyatro Festivali’nde bu yıl; Duru Tiyatro “Sondan Sonra”, Ankara Sanat Tiyatrosu “Halktan Biri”, Moda Saynesi “Hamlet”,Ortaoyuncular “Masal Müfettişi”,Tiyatro Formül “Sonra”, Liberty Theatre/Gürcistan “Clocwork Orange”, Enver Aysever “Aykırı Kumpanya” ,Sunay Akın “İki Kitap Bir Heves”,Zohner Art Company/ İsviçre “ Odyssiea”,Yolcu Tiyatro “Kapıların Dışında”, Ahmet Çevik Tiyatrosu “Her Yöne 90 Dakika”, Ankara Simurg Oyuncuları Tiyatrosu “İnsanlarım”, Tiyatro Kedi “Kibarlık Budalası”, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu “Deli”, Dostlar Tiyatrosu “Ben Bertolt Brech” isimli oyunları sergiledi.

Festival Boyunca Genco Erkal, Ferhan Şensoy, Emre Kınay, Haldun Dormen gibi Türk tiyatrosunun önemli isimleri Ataşehir’de oyunlarını sergilediler. Ataşehir Tiyatro Festivali, Ataşehirli tiyatro gönüllüleriyle bir sonraki sene buluşuncaya kadar perdelerini kapattı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’i kültür ve sanatın başkenti yapmak için atılan adımların yeni beş yıllık dönemde de devam edeceğini belirtti. Başkan İlgezdi, “Kısa süre sonra açacağımız kültür merkezleri ile Ataşehir’de kültür ve sanatı her yaştan vatandaşa ulaştıracağız” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.