Hoşgeldiniz  

Av. Mustafa Naim Yağcı ‘Ataşehir’e Kimlik Kazandıracağız’

admin | 06 Şubat 2014 | Ataşehir, Ataşehir Ak Parti, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset A- A+

Ak Parti İlçe BAşkanı AV. Mustafa Naim Yağcı _1Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı ile Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Ataşehir, gündem ve seçim çalışmalarını koştuğumuz sohbet gerçekleştirdik.

Recep Kenan/haberinasli.com

İlçe Başkanı Nimetullah Topu’nun Ak Parti Ataşehir Belediye Başkan aday adaylığı gerekçesiyle istifası sonrası boşalan ilçe başkanlığı görevine İl Başkanlığı önerisi ile Genel Merkez tarafından atama yoluyla Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı görevine getirilen ve Ataşehir’e kimlik kazandıracaklarını iddia eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı 30 Mart Yerel Seçimleri, Ataşehir ve gündem ile ilgili sorularımızı samimi olarak yanıtladı.

*Hayırlı olsun yeni bir görev aldınız. Yeni göreviniz ile ilgili düşünceleriniz paylaşır mısınız?

2004’ten bu yana aktif olarak siyasetin içindeyim. Kadıköy’de yedek yönetim kurulu üyeliği yaptım.  Sonrasında Kadıköy’de yönetim kurulu üyeliği, İlçe başkan yardımcılığı yaptım 2009’a kadar.  2009’dan sonrasında Nimetullah Topu’nun yönetiminde Ataşehir İlçe Yönetiminde görev alarak Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcılığı yaptım. Son iki yılda da Başkan Vekilliği ile birlikte Siyasi, Hukuk İşleri Başkan Yardımcılığını yapıyordum. Nimetullah beyin belediye başkan aday adaylığı başvurusu için irade ortaya koyarak istifası ile boşalan ilçe başkanlığına İl Başkanlığını önerisi ile Genel Merkezimiz tarafından başkan olarak görevlendirildim.  Benim açımdan onur verici bir görev. Bu göreve layık olmaya gayret edeceğim. Sonuç itibarı ile siyasette oluş gayemiz bir makamda olmak değil. Bulunduğumuz beldeye, mensubu olduğumuz partiye ve ülkemize hizmet etmektir.

ATAŞEHİRLİLERİN AK PARTİLİ BELEDİYE İLE BULUŞMASINI AMAÇLIYORUZ

Ataşehir’in her köşesine ulaşıp mazlumun, mağdurun ve hizmete ihtiyacı olanlara ulaşabilmeyi, Ataşehir’i yaşanabilir bir kent Ak Parti İlçe BAşkanı AV. Mustafa NAim Yağcı _2yapmayı Ataşehirlilerin Ak Partili bir belediye ile buluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

*Ataşehir ile ilgili kısa bir değerlendirme yapar mısınız?

Kadıköy’den 7, Ümraniye’den 6, Üsküdar’dan 3, Sancaktepe’den 1 merkezden uzak mahallenin birleştiği 4 ilçeden ayrılan hizmete susamış mahallelerin oluşturduğu Ataşehir.

Hizmete aç, çarpık yapılaşmanın olduğu bölgelerle birlikte daha önce boş hazine arazisine TOKİ ve Çevre, şehircilik Bakanlığı ile hasılat paylaşımı usulü ile değerlendirilerek imara açılıp, çağdaş konutların yapıldığı alan. Burada yapılan lüks konutlardan elde edilen gelirle toplumun ihtiyaç duyan kısımlarına konut edindirmek amacı ile değerlendirilmiş olan arsa. Ataşehir denildiğinde burası algılanıyor. Halbuki Ataşehir burası değil.

Bu bölgeden ari bakıldığında Ataşehir; 5 yıl öncesine kadar bağlı bulunduğu belediyelerden hizmet alamayan 17 mahalleden oluşuyor.

ATAŞEHİR’İN KRONİK SORUNLARI VAR

Tüm bu mahallelerin kronik sorunları var. İçerenköy; Kadıköy döneminden kalma, Kadıköy’ün yeşil alanının sıkıştırıldığı bölge. Üzerinde ruhsatlı binalarında olduğu yeşil alana dönüştürülmüş, insanlarının mağdur edildiği kocaman bir mahalle.  İstanbul’un en büyük üç mahallesinden biri İçerenköy. 100 bin civarında nüfusu 58 seçmeni var.

Diğer taraftan Ümraniye’den mülkiyet sorunu ile gelen mahalleler. Mülkiyet sorunları hala devam ediyor. Üsküdar’dan gelen mahallelerinde de mülkiyet ve imar sorunları devam ediyor. Kısaca bu dört ilçenin sorunlu mahalleleri toplanıp bir ilçe oluşturulmuş. Bakıldığında algıda marka bir şehir, Ataşehir. Sonuçta bu mahalleler alamadığı hizmetleri alabilmek için ilçe olma mücadelesi verdi. Belediye oldu. Maalesef 5 yılda yapısal hiçbir sorunu giderilebilmiş değildir. Bireysel taleplere cevap verdi ama toplumsal taleplere cevap veremedi. Kronik sorunları devam ediyor bu mahallelerin.

Kronik sorunlar; İçerenköy’ün yeşil alanı, Örnek Mahallesi’nin imar ve tapu, Esatpaşa; yeşil alan, imar ve mülkiyet, kültürel ve sosyal donatı alanları. Belediye kendi yerlerini de encümen kararı ile sattı.

AK PARTİ’DE ÖNCELİK; HİZMET

*Bu konuda sizin bir çalışmanız ya da projeniz var mı?

Meclis gurubumuz bu imar değişiklikleri ile ilgili sürekli soru önergesi verdi. Ancak meclis çoğunluğuyla bunların hepsi geçti. Daha öncede söyledik. Ataşehir’in sorunu bizim sorunumuz. Sorunları çözen parti Ak Parti. Bu bütün ülke genelinde olduğu gibi belediyelerde de böyle. Zihniyet hizmet odaklıdır. Ak Parti’de öncelik hizmet, CHP’de ise ranttır. Ataşehir’in sorunu bizim sorunumuzdur. Yeniçamlıca’nın şuyulandırma, İçerenköy’ün yeşil alan sorunu bizim sorunumuzdur. Biz bunu dert eder, kapısında yatar, çalışmasını yapar; Büyükşehire bunu yaptırırız.

ATAŞEHİR’İN KALKINMASINI İSTİYORUM

*Sayın Başkan bu çalışmaları yapmanız, Ataşehir’e hizmet gelmesine çalışmanız için belediyeyi almanız şart mı? Belediye diğer partide iken de bu çalışmalarda işbirliği yapılamaz mı?

Büyükşehir Meclis üyesi olan Başka Battal İlgezdi meclis toplantısına 5 yılda 4 kez katılmışsa, demek ki Ataşehir’i hiç düşünmemiş… Bir mücadele yapılmamış…

Doğru olan, Ataşehir’e verilecek hizmette elbette ben de yanında olurum. Ben Ataşehir’de siyaset yapıyorum. Ataşehir’i istiyorum. Ataşehir’in kalkınmasını istiyorum. Sonuç itibarı ile Büyükşehir Belediyesi 39 ilçesine hizmet götürüyor. Kim mücadelesini verirse ona hizmet götürüyor. Benim teşkilat olarak talebim farklıdır. Belediyenin kurum olarak talebi farklıdır. Teknik olarak yapılacak bir çalışma benim alanımda değildir.

*Muhalefet olarak çalışmasını sağlayamaz mısınız? Teşvik, yönlendirme ya da tahrik ile çalışmasını sağlayamaz mısınız?

Biz, muhalefet olarak görevimizi yapıyoruz. Mecliste soru önergeleri veriyoruz. Çalışmalarını takip ediyoruz. Ancak Belediye Başkanımız işbirliğine kapalı. Meclis toplantılarında eleştiriye kapalı ve saldırıya dönüşebilen bir yapısı olan bir belediye başkanımız var.

*Adaylık açıklaması ile ilgili beklentiniz nedir?

Biz de bekliyoruz. Ocak ayı içerisinde açıklanacağını düşünüyoruz. Teşkilatlarımızın motivasyonu bozulabilir açıklamalar gecikince. Teşkilatlarımızla, halkımızla iç içeyiz motivasyonumuz bozulmasın diye.

*Seçim çalışmalarınızla ilgili bilgi alabilir miyiz?

Ataşehir’in sorunlarını ortaya koyduk. Ataşehir’de belediye olursak neler yapabiliriz? Büyükşehirle neler yapabiliriz? Merkezi hükümetle koordineli olarak yapabileceklerimizi belirledik. Belirlenen adayımızla, şekillenince seçim çalışmalarının altyapısını oluşturacak ham program hazırlandı.

Ak Parti İlçe BAşkanı AV. Mustafa NAim Yağcı _3

“BEN ÜLKEME SEVDALIYIM”

Ak parti ve liderimiz Tayyip Erdoğan 1994 yerel seçimlerinde belediye başkanı olduktan bu yana halkın, toplumun menfaatine olmayan hiçbir hizmetin içerisinde olmamıştır. Vaat edip, sözünü verip de yapmadığı hiç bir şey yoktur. Hatta sözünü vermediği birçok projeyi gerçekleştirdiğini gördük. Marmaray, 3. Köprü, Kanal İstanbul ve Haliç’in temizlenmesi bunların bazıları. Zira Başbakanımız toplumun derdini dert edinmiştir. Başbakanımızın “Ben ülkeme sevdalıyım” sözünden de anlaşılacağı gibi bu sevdadan aşktan geliyor. Ataşehir’deki kadrolarda bu sevdayla başarıyı yakalayacaktır. Benim hayatımda biraz daha zengin olayım diye gayretim olmadı.  12 yaşıdan itibaren maddi manevi sağlayarak eğitimimde emeği var. Bana yatırım yapıldı. Bu topluma faydalı olayım diye. Şimdi topluma borcumu ödüyorum.   Ben Ataşehir’e bir şeyler verdiğim zaman mutlu olurum.

ATAŞEHİR’DE SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Aday belli olmasa da çalışma programınız belli. Bu çalışma sonunda nasıl bir seçim sonucu öngörüyorsunuz?

Benim için 2009 elbette bir ölçüdür. 2009’da bizim kurumsal olarak kusurlarımız, hatalarımız olmuştur.  2009’u biz çok iyi tahlil ettik. Ancak şunu kesinlikle söyleyebilirim;  2014’te Ataşehir’in hassasiyetlerine değer vereceğiz. Tüm çalışmaların yerel olmasına gayret göstereceğiz. 2011’de bizim için bir ölçüdür. 2011’de %9 gibi bir fark atmışızdır CHP’ye. Bu bizim Ataşehir’de potansiyelimizdir. 2011’de Ak Partiye oy vermiş kişilerin oyunu alırsak biz bu seçimi kazanıyoruz. Hedefimiz 2011’de aldığımız oyun fazlası. Ataşehir’de seçimi kazanacağımıza inanıyoruz.

ATAŞEHİR’E KİMLİK KAZANDIRACAĞIZ

*Ataşehir ile ilgili seçim döneminde seçmene götüreceğiniz projeleriniz neler?

Ataşehir’i çağdaş bir şehir, finansın merkezi olarak planlarken köklerinin simgesi olarak Mimar Sinan Camii Ataşehir’in en nemli noktasına konuşlandı. Bu bir vizyon demektir. Ataşehir’e bir kimlik kazandırmak istemiştir Başbakanımız.

Ataşehir sadece Batı Ataşehir’den mücerred değil. Ataşehir’in bir merkezinin, bir meydanının olmasını arzu ediyoruz. Buna uygun alanlarımız da var. İlk projemiz bu yönde bir çalışma olacak. Ataşehir’e gidiyorum denilecek bir merkez bir çarşı oluşturmak istiyoruz. Tüm mahallelerden gelecekleri bir yer olacak. Şimdi, Örnek Mahallesi Üsküdar’a gidiyor. İçerneköy, Küçükbakkalköy Kadıköy’e gidiyor. Ataşehir’e kimlik kazandıracağız.

Ataşehir’i bütün olarak yaşam kalitesinin arttığı bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bununla birlikte hedefimiz Ataşehir’in bütün sorunlarını çözmek. Ataşehirlileri de barındırarak yaşam kalitesini artırmak istiyoruz.

VATANDAŞLAR BİRLİKTE HAREKET ETSİN

*Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde yeni 1/5 binlik plan çalışmaları sonrasında bazı firmalar çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu konuda görüşünüz nedir?

Sonuç itibarı ile arz talep meselesidir. O bölgede bir imar çalışması vardır. Bu imar çalışması bölgede beklentilere cevap verdiği zaman bazı şirketlerin iştahını kabartmıştır. Burada iktidarımız şunu yapmadı; kentsel dönüşüm adı altında, oradaki vatandaşlarımızı mağdur edecek bir çalışmanın içerisine girmedi. Tapular vatandaşımızındır. Dileyen vatandaşlarımız birlik olup sözleşmesini yapıp, arsalarını en avantajlı olarak değerlendirecektir.  Vatandaşlar art niyetli, yada çantacı tabir edilen insanlardan uzak durup, birlik olarak hareket ederse sıkıntı olacağını zannetmiyorum ve çok güzel projeler çıkacağına inanıyorum.

Ufak tefek itirazlar yapılmıştır imar planına. Bu itirazların değerlendirmeleri yapılıyor. Vatandaşlarımızın talepleri ve bizim de önerilerimiz doğrultusunda yeni çalışmalar yapılıyor.

*Son olarak Ataşehir’e mesajınız nedir?

2014 yılına girdiğimi bu günlerde yeni yılla beraber yeni bir heyecana giriyor Ataşehir. Bu seçim Ataşehir’in kader seçimi. Değişim seçimi. Ya 5 yılda olduğu gibi bir 5 yıl daha kaybetmeye devam edecek. Veya değişimi, gelişimi tercih edecek. Ak Parti ve kendisi için mücadele eden kadroyu tercih edecek. Ki, biz bunun olacağına inanıyoruz.  Bu yönü ile değerlendirdiğimizde; Ataşehir’in doğru seçimi yapacağını ve inşallah hep beraber güzel günlere yol alacağımızı düşünüyorum.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.