Hoşgeldiniz  

1 MAYIS VE POLİS MÜDAHALESİ TBMM GÜNDEMİNDE

admin | 08 Mayıs 2013 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

1-mayis_polisCHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 1 Mayıs günü İstanbul’da yaşananları ve emniyet güçlerinin uyguladığı orantısız müdahaleyi TBMM gündeminde dile getirdi.

1 Mayıs olaylarının tüm dünyanın tanıklık ettiği bir rezalete dönüştüğünü söyleyen Öğüt, bunun tek sorumlusunun her durum ve fırsatta işçisini, emekçisini ezmeye çalışan AKP olduğunu belirtti.

Polisin müdahalesi neticesinde yüzlerce kişinin yaralandığını, kalp krizi geçirdiğini, sadece kamuoyuna yansıdığı kadarıyla bir kişinin görme yetisini yitirdiğini bir diğerinin de beyin ameliyatı geçirdiğini hatırlatan Öğüt, görevi emniyeti sağlamak olan polislerin çoluk çocuk, genç yaşlı ayırt etmeksizin herkese biber gazı ve tazyikli su kullandığını, hastaneleri ve CHP otobüsünü de gaz yağmuruna tuttuğunu belirtti.
BU İKTİDAR Kİ DENİZ’İN YOLUNDAKİ GENÇLERE DAHİ TAHAMMÜL EDEMEMEKTEDİR

CHP’li Öğüt Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma etkinliğinde de benzer sahneler yaşandığını ifade ederek, “Tam bağımsızlık dedikleri için alçakça idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6’ncı Filo’yu denize döktüğü Dolmabahçe’ye yapılmak istenen yürüyüşte polisin sert müdahalesi sonucu çok sayıda genç biber gazı, tazyikli su ve copa maruz kalmıştır. Bu iktidar ki Deniz’in yolundaki gençlere dahi tahammül edememektedir” diye konuştu.

Öğüt, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
” Valinin “marjinal gruplar” olarak nitelendirdiği, Başbakanın “militan” diye adlandırdığı bu ülkenin işçileri, emekçileri ve onların örgütlü mücadelesine destek veren milyonlardır. Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Taksim 1 Mayıs alanıdır, aynen öyle kalmaya devam edecektir.”

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.