Hoşgeldiniz  

Yılbaşı gecesi İETT, METROBÜS sabahlayacak, İDO’dan ek sefer

admin | 31 Aralık 2012 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

yilbasi_iett-metrobus_ido_seferleriYılbaşını dışarıda kutlayacak vatandaşların evlerine güvenle ulaşması için; toplu ulaşım araçları, belediye otobüsleri ve metrobüs sabaha kadar çalışacak. İDO, şehir hatlarına  ek vapur seferleri düzenledi.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Yılbaşı gecesi İETT sabahlayacak

Yılbaşını dışarıda kutlayacak vatandaşların evlerine güvenle ulaşması için belediye otobüsleri ve metrobüs sabaha kadar çalışacak. İDO’dan ek vapur seferleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvenli ve huzurlu bir yılbaşı gecesi için ulaşımda ek önlemler aldı.
İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, yılbaşı gecesinde zabıta ekipleri tarafından eğlence yerleri ve restoranlar başta olmak üzere işletmelerdeki denetimlerin süreceği ifade edildi. Belediyenin aldığı tedbirler çerçevesinde yılbaşını eğlence mekanlarında kutlayacak vatandaşların evlerine güvenle ulaşması için toplu ulaşım araçları gece saatlerinde de çalışmaya devam edecek. Önlemler çerçevesinde yılbaşı gecesinde belediye otobüsleri, şehir hatları vapurları ve metrobüsler sabaha kadar çalışacak.

İstanbul’un temel ulaşım bölgelerine göre düzenlenen programda, ihtiyaç halinde otobüs seferlerine ilaveler yapılabilecek. Ayrıca metrobüs hattında halen 24 saat olarak gerçekleştirilen seferler, 31 Aralık gecesi de aralıksız sürecek.
Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorun ve şikayetlerini ise 372 22 22 No’lu telefona iletebilecek.
Yılbaşı gecesi Şişhane-Hacıosman metro hattında seferler sabaha kadar sürdürülecek. Şehir Hatları, yılbaşı gecesi artacak yoğunluğa paralel olarak bazı hatlarda gece 01:00 ile 01:30’a kadar ek vapur seferleri düzenleyecek. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri aralıksız görevlerini sürdürürken, görevli sayısı normal güne göre iki kat artırılacak.
Yılbaşı gecesinde hava şartlarının durumuna göre Yol Bakım Müdürlüğü ve AKOM ekipleri de görev başında olacak. Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler Avrupa ve Anadolu yakalarında minibüs, taksi ve dolmuşları denetleyecek.
Vatandaşlardan ve ilçe belediyelerinden merkeze gelen müracaatlar üzerine ekipler ilgili yerlerde kontrollerini yapacak. Vatandaşlar şikayetlerini 0 212 521 84 65 numaralı telefona iletebilecek.
Öte yandan yılbaşı gecesinde İSKİ tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirler alınarak nöbetçi ekip sayısı artırılacak.

İDO’dan Ek Sefer Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, yaşanacak yılbaşı yoğunluğuna önlem olarak İDO tarafından ek vapur seferler düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 31 Aralık’ta geç saatlere kadar devam edecek seferlere ilave edilen İDO ek seferleri şöyle:

01:00 – Kadıköy – Kabataş
01:00 – Kadıköy – Karaköy
01:00 – Kadıköy – Beşiktaş
01:00 – Üsküdar – Eminönü
01:00 – Üsküdar – Beşiktaş

01:30 – Karaköy – Kadıköy
01:30 – Kabataş – Kadırköy
01:30 – Beşiktaş – Kadıköy
01:30 – Eminönü – Üsküdar
01:30 – Beşiktaş – Üsküdar

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.