Hoşgeldiniz  

Triatlon’da Balkan Şampiyonası Heyecanı İstanbul’da

admin | 03 Ağustos 2019 | İstanbul, Manşet, Spor A- A+

Avrupa’da futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip branş olan triatlon İBB’nin desteğiyle düzenlenecek 2019 ETU Balkan Şampiyonası ile ilk kez İstanbullularla buluşuyor.

Avrupa’da futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip branş olan triatlon, 2019 ETU Balkan Şampiyonası ile ilk kez İstanbullularla buluşacak.

İBB’nin desteğiyle düzenlenecek şampiyonada 16 ülkeden 500’ün üzerinde sporcu yarışacak. Triatlon yüzme, bisiklet sürme ve koşuyu tek çatı altında birleştiren sevilen bir spor dalı olarak biliniyor. Ülkemizde de deniz ve göl bulunan pek çok şehirde düzenlenen triatlon yarışları oldukça yüksek bir katılımla yapılıyor.

Önceki yıllarda İstanbul Triatlonu ve Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlarla yaşanan triatlon heyecanı bu hafta sonu 2019 ETU Sprint Triatlon Balkan Şampiyonası ile İstanbul’da yeniden yaşanacak.Avrupa Triatlon Birliği’nin 2019 faaliyet takviminde yer alan organizasyon Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle düzenlenecek. 3 – 4 Ağustos tarihlerinde Kartal sahilinde yapılacak etkinlik, İstanbul’da ilk kez düzenlenecek. Sporseverler, 2 gün sürecek müsabakaları ücretsiz izleyebilecek.

Şampiyonada Türkiye birlikte ile Sırbistan, Rusya, Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan, Yunanistan, Avustralya, Bosna Hersek, Ukrayna, İngiltere, Almanya, Romanya, İran, Mısır ve Amerika’dan 500’ü aşkın sporcu mücadele edecek. Türkiye’yi 29 sporcu temsil edecek.

Genç, yıldız ve miniklerin yanında yaş grupları sporcularının da yarışacağı Balkan Şampiyonası, alacakları puanlarla ETU sıralamasında yükselmeyi hedefleyen elit sporcular için ayrı bir önem taşıyor.  Sprint kategoride yarışacak elit sporcular sırasıyla 750 metre yüzerek, 20 km bisiklet sürerek ve 5 km koşarak zamana karşı büyük bir mücadele verecek.

Şampiyonada yıldız, genç ve elitler Cumartesi günü, yaş grubu sporcuları ise Pazar günü yarışacak. Yaş grubu kategorilerinde kadınlarda 20 ve 58 yaş arasındaki sporcular, erkeklerde ise 20 ve 74 yaş arasındaki sporcular yarışma imkanı bulacak.

İBB, uluslararası spor organizasyonuna çeşitli alanlarda destek olacak. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda zabıta tedbirlerinden yol bakıma, yol, deniz ve kıyı temizliğinden araç ve personel tahsisine, yeşil alan bakımından vatandaşları bilgilendirme ve tanıtıma kadar pek çok önemli görev İBB tarafından yerine getirilecek. Ayrıca İstanbul İtfaiyesi’nde görevli cankurtaranlar olası acil durumlara karşı organizasyon yarış boyunca zodyak botla denizde olacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.