Hoşgeldiniz  

MECLİS 2016 YILININ İLK TOPLANTISINI YAPTI

admin | 05 Ocak 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

Atasehir_meclis_Ataşehir Belediye Meclisi 04 Ocak 2016 Pazartesi günü Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata Başkanlığında yeni yılın ilk toplantısını yaptı.  Meclis yeni yılda toplandı.  

Recep Kenan/itvhaber.com

Toplantının başında gündem dışı söz alan konuşmacılar, Ataşehirliler ve meclis üyelerinin yeni yıl kutlamalarını içeren mesajlarını dile getirdiler.

YENİSAHRA VE BARBAROS PLANINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Atasehir_meclis_ocak_2016 (33)

Aralık ayında İBB Meclisi tarafından onaylanan Yenisahra ve Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra ve Yakın Çevresi RNİP’nın çıkmasında Ak Partili üyelerin de aralarında olduğu emeği geçen bütün üyelere diğer emeği geçenlere teşekküre eden CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Yılbaşında ağır kış koşullarında Ataşehililerin huzurlu bir yılbaşı geçirmesi için gece gündüz görev yapan belediye personeline teşekkür etti.

Atasehir_meclis_ocak_2016 (23)

İLÇE BAŞKANLARI TOPLANTIDA

Ataşehir Belediye Meclisi’nin 2016 yılı ilk toplantısını CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve  Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı’da izledi. Her iki ilçe başkanı meclis oturumu öncesi yapılan toplantılarda parti gruplarına başkanlık ettiler.

Atasehir_meclis_ocak_2016 (3)

BÖLGE İÇİN UYGUN PLAN, AKSAKLIKLAR ASKIDA DÜZELİR

Yenisahra ve Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra ve Yakın Çevresi RNİP’nın çıkması için teşkilat olarak ellerinden geleni yaptıklarının altını çizen Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, bölge sakinlerini mağdur etmeyecek bir planın çıması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bölge için en uygun planın hazırlandığını ifade eden Arzık, ortaya çıkabilecek bazı teknik aksaklıkların itiraz sürecinde düzeltilebileceğinin altını çizdi.

Ak Partili Kaya Sönmez gündem dışı aldığı sözde, 29 Aralık günü Ataşehir Belediyesi personelinin grev yaptığı iddialarının yanıtlanmasını istedi.

İsmail Levent ise yoğun kış koşullarında Ataşehir’in ara sokaklarında yeterli çalışmayı yapmadığını iddia ettiği Ataşehir Belediyesi’nin kar mücadelesinde sınıfta kaldığını söyledi.

Atasehir_meclis_ocak_2016 (29)

TEK EKSİĞİMİZ AĞIR KOŞULLARDA HİMET AMBULANSI

Yoğun kar yağışına rağmen yılbaşı günü dahil karla mücadele eden Belediye personelinin gece gündüz çalıştığını kaydeden CHP’li MÖeclis Üyesi ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, kış koşullarında fedakarca çalışan arkadaşlarının çoğunun hasta olduğunu söyleyerek; “Ataşehir’de 1850 sokak ve 350 caddede kar mücadelesi verdik. İBB’nin Ataşehir’de müdahale ettiği cadde sayısı 10. Ataşehir Belediyesi’nin karla mücadele eden araç sayısı birçok ilçe belediyesinde yok” dedi. Kar mücadelesinde sınıfta kaldıkları iddiasına katılmadığını ifade eden Namık Sürmen, tek eksiklerinin ağır koşullarda hizmet vermeye uygun ambulanslarının olmadığını, bu eksikliği de en kısa zamanda tamamlayacaklarını kaydetti.

Atasehir_meclis_ocak_2016 (24)

BELEDİYE PERSONELİ GÖREVİ BAŞINDA

İlhami Yılmaz’ın 29 Aralık günü iddia edildiği gibi Ataşehir Belediye personelinin görevi başında olduğunu, her hangi bir eyleme katılmadıklarını belirterek; kendisinin de basından öğrendiği Belediye binası dışında yapılanların Belediye ile alakasının olmadığını kaydetti.

Önceki oturum tutanak özetinin okunarak oylanması sonrasında gündemdeki 3 komisyon raporu, 9 teklifin yer aldığı 12 maddenin görüşülmesine geçildi.

Atasehir_meclis_ocak_2016 (42)Atasehir_meclis_ocak_2016 (44)Atasehir_meclis_ocak_2016 (45)Atasehir_meclis_ocak_2016 (46)

İlk maddede yer alan Denetim Komisyonu üye seçiminde aday gösterilen CHP üyeleri; Fevzi Ağaçdalı ile İnan Bektaş, Ak Partili Üye Saim Başkan kullanılan 33 oyun 20 ve 13’ünü alarak seçildiler.

Görüşmeler sonunda oylanan 2, 4, 5, 6, 7’nci maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. 3 ve 9’uncu maddelerde yer alan teklifler ile oy birliği ile kabul edilirken, 10.maddedeki komisyon raporu oy birliği ile geldiği şekilde kabul edildi.  11 ve 12 maddelerin gündemde kalması kararının alınması üzerine, gündemde görülecek madde kalmadığı gerekçesi ile Başkan Sadi Özata 06 Ocak 2016 Çarşamba günü toplanmak üzere oturumu kapattı.

Atasehir_meclis_ocak_2016 (6)Atasehir_meclis_ocak_2016 (12)Atasehir_meclis_ocak_2016 (13)Atasehir_meclis_ocak_2016 (30)Atasehir_meclis_ocak_2016 (7)

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.