Hoşgeldiniz  

İSTANBUL’U TEKNOLOJİ ÜSSÜNE DÖNÜŞÜYOR

admin | 07 Ağustos 2017 | İstanbul, Manşet, Teknoloji A- A+

İnovatif Teknoloji Firmalarının Uluslararası Pazara Girişini Hızlandırma ve Rekabet Altyapılarını Destekleme Programı (İnnogate), Vali Şahin ve İBB Başkanı Topbaş’ın katılımıyla imzalandı.

İstanbul’u teknoloji üssü haline getirecek, İnovatif Teknoloji Firmalarının Uluslararası Pazara Girişini Hızlandırma ve Rekabet Altyapılarını Destekleme Programı (İnnogate) İmza Töreni, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleşti.

İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleş törene Vali Şahin ve İBB Başkanı Topbaş ile birlikte; İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Arı Teknokent Pazarlama Grup Başkanı Doç. Dr. Deniz Tuncalp ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Macit de katıldı.

2017 YILI İÇİNDE BİRÇOK GÜDÜMLÜ PROJE DAHA DESTEKLENECEK

İSTKA’nın ekonomik, sosyal ve kültürel her alanda İstanbul için çalıştığını belirteren İstanbul Valisi Vasip Şahin, 700’ü aşkın projeyi desteklediklerini ve binlerce kişinin katıldığı uygulamalı eğitimler vermeye devam ettiğini kaydederek; İSTKA’nın üniversiteleri ve özel sektörü de destekleyen toplam 55 milyon lira maliyetli 5 ayrı güdümlü projeye destek verdiğinin altını çizerek, 2017 yılı içinde birçok güdümlü projeyi daha destekleyeceklerini açıkladı.

2023 YILINDA DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ALANINDA YER ALMAK

İstanbul’da katma değeri yüksek projelerle bilim ve teknoloji alanında dünya ile rekabet eden bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Vali Vasip Şahin, İTÜ Arı Teknokent tarafından İSTKA desteğiyle hazırlanan projeyle teknoloji firmalarının ABD pazarına girişinin ve yerli ürünlerin yurtdışına satışının destekleneceğini kaydederek; “ABD’nin bu alandaki bilgi birikimi Türkiye’ye taşınacak. Teknopark İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Teknopark ve YTÜ Teknopark’ın da ortaklığıyla tasarlanan projeyle, Türkiye’den dünya çapında teknoloji markaları çıkacak ve İstanbul teknoloji ve inovasyon alanında bölgenin cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyor. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi alanında yer almak için bugün imza attığımız projeler büyük önem taşıyacaktır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.